.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 16:19

Η Ανδαλουσία της Ισπανίας θα αποκτήσει την 8η (!) πίστα της

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα ολόκληρη, μετράμε... 2.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα ανοίξει τις πύλες της, η νέα πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού που κατασκευάστηκε στην Σεβίλλη. Η πίστα είχε ανακοινωθεί από τον Δεκέμβριο του 2022, ως η τρίτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ισπανία και η 4η που ανήκει στο Spain Circuits Group, μαζί με τις πίστες της Αλμερίας, της Ανδαλουσίας και της Ιβηρίας. Παράλληλα, θα είναι η 8η στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ. 

Η νέα πίστα της Σεβίλλης, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της χώρας και βαφτίζεται Sevilla Circuit, θα έχει μήκος 4.230 μέτρα, μέγιστη κλίση 4,92%, πλάτος 12 μέτρων, 16 στροφές (10 δεξιές και 6 αριστερές), ενώ η κύρια ευθεία της θα έχει μήκος 822 μέτρων. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις της πίστας θα έχουν 35 pit boxes 100 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, paddock συνολικές επιφάνειας 30.000 τ.μ., εστιατόριο 340 τετραγωνικών και press room 240 τετραγωνικών. Η πίστα απέχει 15 χιλιόμετρα από την Σεβίλλη και μόλις 5 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, ενώ φυσικά θα συνδεθεί με το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και, συγκεκριμένα, με τον SE-3201.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ, η χρήση της πίστας θα είναι, αρχικά, σε εθνικό επίπεδο, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για το πλασάρισμα της στα «καλεντάρια» διεθνών διοργανώσεων, αυτοκινήτου αλλά και μοτοσυκλέτας. Με τόσες πίστες στην χώρα τους, μην απορείτε γιατί οι Ισπανοί έχουν γεμίσει τις παγκόσμιες διοργανώσεις μοτοσυκλετιστικών αγώνων ταχύτητας... ούτε και γιατί η χώρα έχει θέση ισχύος στα δρώμενα του χώρου. Δείτε περισσότερα και στην ιστοσελίδα της πίστας, εδώ -ο οποία ωστόσο είναι ακόμα υπό κατασκευή. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 16:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon