.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 17:04

Η πίστα Anglesey στην Βρετανία απαγόρευσε τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Και όχι μόνο αυτές, αλλά όλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους!

Φαντάσου να ανήκεις στην «νέα γενιά» ιδιοκτητών οχημάτων, πιθανότατα ηλεκτρικών και ίσως μίας τουλάχιστον ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Θέλεις να πάρεις μέρος σε ένα track day, στην Βρετανία, ίσως στην πίστα Anglesey της Ουαλίας, μόνο για να μάθεις ότι... η πίστα απαγόρευσε την είσοδο σε όλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Ναι, κι όμως, η διοίκηση της πίστας προχώρησε σε αυτό το μέτρο, πιθανόν προς απογοήτευση των όποιων ιδιοκτητών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σίγουρα, προς ικανοποίηση των απανταχού «χούλιγκαν» της βενζίνης...

Πιο συγκεκριμένα, η πίστα προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «H πίστα Anglesey δεν θα δέχεται πλέον ηλεκτρικά οχήματα στα track days, είτε υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά. Τοποθετούμε την απόφαση και στις σημαντικές πληροφορίες της πίστας, που μπορείτε να δείτε πριν πληρώσετε για την συμμετοχή σας, αλλά αν εμφανιστείτε με οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος. Αυτό αποτελεί απόφαση της πίστας».

Σε αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών προχώρησε η γνωστή διοργανώτρια εταιρεία προπονήσεων με μοτοσυκλέτα, στην Αγγλία, η No Limits Trackdays, η οποία επιβεβαίωσε ότι η απαγόρευση ισχύει και για τις ηλεκτρικές/υβριδικές μοτοσυκλέτες. Ο λόγος δεν διευκρινίστηκε, αλλά πιθανότατα επαφίεται σε ζητήματα ασφάλειας και στο γνωστό πρόβλημα πιθανής φωτιάς σε μπαταρία -ένα γεγονός που αποδεδειγμένα πλέον είναι πιο σπάνιο, από μία πυργκαγιά σε όχημα με κινητήρα καύσης, αλλά οδηγεί σε μία φωτιά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να σβήσει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 17:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon