.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 13:36

BMW – Αλλάζουν όλα για τους άξονες, απαραίτητη η αλλαγή στα 60.000!

Κατέπεσε το «τελευταίο οχυρό» από ίσως την σημαντικότερη μάρκα-πρεσβευτή των πλεονεκτημάτων του άξονα τελικής μετάδοσης. Πλέον… προβλέπεται τακτική αλλαγή τους!

Κεραυνός εν αιθρία, αναμένεται να αποτελέσει η είδηση της απόφασης της BMW, να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την συντήρηση του άξονα μετάδοσης κίνησης, στις μοτοσυκλέτες της. Μετά από 100 χρόνια, η BMW αναφέρει ρητά, σύμφωνα με νέα οδηγία, ότι οι άξονες μετάδοσης πλέον περνούν σε πρόγραμμα τακτικής συντήρησηςακόμα και αντικατάστασης αν αυτό απαιτείται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, η BMW εφαρμόζει αυτή την νέα οδηγία σε όλα τα R μοντέλα της, από το 2013 και μετά. Πιο αναλυτικά: Στα μοντέλα R 1200 και R 1250, από το 2013 και μετά, οι άξονες μετάδοσης προτείνεται να αντικαθίστανται κάθε 60.000 χιλιόμετρα. Για τα νέα R 1300 μοντέλα και το R 1300 GS, η αλλαγή προτείνεται κάθε 80.000 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για μία ριζική επαναπροσέγγιση στο «modus operandi» των αξόνων μετάδοσης, καθώς μέχρι ακόμα και σήμερα, οι άξονες θεωρούνταν εν γένει ως «αθάνατοι», με ελάχιστες ή μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης (γύρω από την λίπανση τους, κυρίως), ενώ σε καμία περίπτωση δεν συζητούταν η αλλαγή τους ως «αναλώσιμο», όπως π.χ. οι αλυσίδες και οι ιμάντες. Αυτό τους κέρδισε σκληροπυρηνικούς φίλους, αλλά και αποδοχή ως λύση σε μοτοσυκλέτες μεγάλου τουρισμού. Φαίνεται όμως, ότι όλα πλέον αλλάζουν.

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η BMW επικαλείται «προληπτικές ενέργειες με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας» για την ενέργεια. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι έλεγχοι στην μετάδοση με άξονα θα γίνονται κάθε 20.000 χιλιόμετρα, ενώ κάθε 60.000 χλμ (για τα μοντέλα R 1200 και R 1250) και κάθε 80.000 χιλιόμετρα, θα πρέπει ο άξονας να αντικαθίσταται.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες και από την BMW Ελλάδος, όσον αφορά την πολιτική χρεώσεων που θα ακολουθηθεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τουλάχιστον εντός Γερμανίας, για τα παλαιότερα μοντέλα R 1200 και R 1250 η αλλαγή άξονα, αν κριθεί απαραίτητη, δεν θα έχει χρέωση, ενώ για τα R 1300 μοντέλα που θα ακολουθήσουν, θα υπάρχει κανονική χρέωση όταν έρθει η ώρα, στα 80.000 χιλιόμετρα. Μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 13:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon