.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 07:50

Becci Ellis – Η ταχύτερη γυναίκα πάνω σε γυμνή μοτοσυκλέτα στο κόσμο

Το ρεκόρ για την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε γυμνή μοτοσυκλέτα από γυναίκα αναβάτη κατέρριψε η 56χρονη Becci Ellis, «πιάνοντας» τα 371,38 χλμ/ώρα.

Η… γραμματέας εταιρείας με έδρα το Scunthorpe, σημείωσε την εντυπωσιακή ταχύτητα με ένα τροποποιημένο Suzuki Haybusa του 1999 με το όνομα του να είναι… Odyssey. Κόστισε 24.000 λίρες για να κατασκευαστεί χωρίς να συνυπολογιστούν τα δύο χρόνια εργασίας, με το υπερτροφοδοτούμενο κτήνος να έχει ισχύ στο φάσμα των 350 ίππων.

«Κατά τη διάρκεια της τελικής προσπάθειας, το κεφάλι μου ήταν κυριολεκτικά εκεί που η γραμμή των ματιών είναι ακριβώς στην κορυφή των οργάνων. Δεν θα μπορούσα να πάω πιο χαμηλά, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να δω, αλλά η πίεση στους ώμους είναι πολύ μεγάλη. Αν είναι επειδή έχω μεγαλώσει δεν ξέρω, αλλά το νιώθω ακόμα. Ακόμη και όταν έχει σταθεροπιηθεί πλήρως, η αδρεναλίνη που έχεις σε κρατάει, σε σπρώχνει και δεν παρατηρείς πόνο μέχρι να τελειώσεις», ήταν οι δηλώσεις της Becci.

Η κατάρριψη του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου στο Elvington του Yorkshire – ένας χώρος που είδε την Becci να πετυχαίνει 424, 86 χλμ./ώρα το 2014 και να γίνεται η πιο γρήγορη γυναίκα αναβάτης στον κόσμο.

becci2.jpg

«Ήθελα να μπορώ να πάω όσο πιο γρήγορα μπορούσα χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι άνθρωποι σκέφτονται «τι διάολο, 56 είσαι, δεν θα έπρεπε να είσαι σαν να φτάνεις στην ηλικία συνταξιοδότησης;», αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Δεν συμπεριφέρομαι έτσι και δεν φαίνομαι έτσι. Είμαι αυτό που είμαι».

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2015 από την Evelyn Scholz, η οποία πέτυχε 340,2 χλμ./ώρα στο Bonneville Salt Flats. Η κατάρριψη του ρεκόρ ήταν η δεύτερη προσπάθεια υψηλότερης ταχύτητας της ημέρας, με το πρώτο πέρασμα της Becci να αποδεικνύεται πρόκληση.

«Η επιτάχυνση στην αρχή είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που είχα πριν. Δεν αισθάνεσαι πραγματικά τίποτα μέχρι να είσαι πραγματικά στα κόκκινα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ένιωσα ότι το κεφάλι μου μπορεί κάλλιστα να μην ήταν αρκετά χαμηλά γιατί προς το τέλος της διαδρομής ευχόμουν να τελειώσει επειδή ο λαιμός μου έσπρωχνε πολύ προς τα πίσω».

Πηγή: Mcn.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon