.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 15:13

Η απίθανη συλλογή κρανών του Valentino Rossi [Βίντεο]

Ο Valentino Rossi μας ξεναγεί με μια GoPro στο χέρι στη μοναδική συλλογή κρανών αναβατών από πολλά διαφορετικά αθλήματα που διαθέτει στο προσωπικό του μουσείο.

Για τον Valentino Rossi θα αρκούσαν τα κράνη που φόρεσε ο ίδιος στη διάρκεια της 25ετούς καριέρας του στο κορυφαίο επίπεδο (1996-2021) για να γεμίσουν ένα μουσείο, ωστόσο στον προσωπικό χώρο του Ιταλού πρωταθλητή βρίσκεται μια ακόμη πιο σπάνια συλλογή – δίπλα φυσικά στα δικά του κράνη, φόρμες και τρόπαια.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασε αγωνιζόμενος, ο Rossi συνέλεγε κράνη σημαντικών αθλητών από διάφορους χώρους, από το MotoGP και το WorldSBK ως το MX και διάφορες αυτοκινητάδικες κλάσεις, όπως F1 και Rally.

Μεταξύ αυτών θα βρει κανείς κράνη θρύλων της F1 όπως οι Ayrton Sena και Nigel Mansel (προσωπικό ίνδαλμα του Rossi), κράνη σπουδαίων παλιών πρωταθλητών μοτοσυκλέτας όπως οι Angel Nieto και Kevin Schwantz, καθώς και πολλών άλλων αθλητών του χώρου της μηχανοκίνησης.

Ο Rossi μας ξεναγεί ο ίδιος με μια GoPro (και μια σκάλα!) ανά χείρας στις προθήκες της εκλεκτότατης συλλογής αυτής και μας τα συστήνει ένα προς ένα, ενίοτε συνοδευόμενα από την ιστορία του πώς τα απέκτησε. Διότι όλα αυτά τα κράνη του έχουν δοθεί από τους ίδιους τους αθλητές και τα περισσότερα φέρουν ιδιόχειρες αφιερώσεις των πρώην ιδιοκτητών τους – μη φανταστείτε δηλαδή πως πήγε κι αγόρασε ρέπλικες από τα μαγαζιά.

Όσο για το αν υπάρχει και κράνος Marc Marquez στην ειδική βιτρίνα με τους αναβάτες MotoGP, θα το ανακαλύψετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon