.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 19:58

BMW Motorrad Design – Αλλάζει ο επικεφαλής του τμήματος!

Αν νομίζετε πως αιτία είναι οι εικόνες του νέου R 1300 GS - οι οποίες διέρρευσαν σωρηδόν – φέρνοντας μεταξύ άλλων και μερίδα αρνητικών σχολίων, τότε κάνετε λάθος.

Για την ακρίβεια, ο Alexander Buckan θα αντικαταστήσει τον Edgar Heinrich ως νέος επικεφαλής της BMW Motorrad Design από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο Buckan θα είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση όλων των δίτροχων οχημάτων του ομίλου BMW, του εξοπλισμού αναβάτη και των αξεσουάρ. Ο Edgar Heinrich, ο οποίος είναι επικεφαλής σχεδιασμού της BMW Motorrad από το 2012, αποσύρεται μετά από 35 χρόνια στο BMW Group.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τον έμπειρο συνάδελφό μας και λάτρη της μοτοσυκλέτας, Alexander Buckan, ως τον νέο επικεφαλής της BMW Motorrad Design», δήλωσε ο Dr Markus Schramm, επικεφαλής της BMW Motorrad.

«Ο Alexander έχει ήδη συνεισφέρει πολλά στη σχεδίαση των μοτοσυκλετών μας ως διευθυντής της ομάδας σχεδιασμού, καθιστώντας τον την ιδανική επιλογή για να ηγηθεί και να φέρει νέα ώθηση στο BMW Motorrad Design», πρόσθεσε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design.

Who is who

Ο Buckan ξεκίνησε την καριέρα του στην BMW Motorrad ως σχεδιαστής μεταφορών το 2003. Από τότε, είναι υπεύθυνος για μια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των BMW F 800 GS, BMW G 450 X, BMW R 1200 GS LC και BMW R 1200 GS Adventure LC.

Τον Απρίλιο του 2015, ο Buckan προήχθη σε επικεφαλής της BMW Motorrad Vehicle Design. Ως διευθυντής σχεδιασμού, εργάστηκε με τον Edgar Heinrich στη σχεδίαση του BMW Motorrad VISION NEXT 100. Η σχεδίαση των ηλεκτρικών scooter BMW CE 04 και BMW CE 02 ήταν επίσης ευθύνη του Buckan, καθώς και η σχεδίαση του νέου BMW R 1300 GS, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 στο BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο.

Ο απερχόμενος δε Edgar Heinrich, ξεκίνησε την καριέρα του στην BMW Motorrad πίσω στο 1985 και αναδείχθηκε σε ανώτερο σχεδιαστή το 1992. Το 2005, διορίστηκε επικεφαλής της BMW Motorrad Vehicle Design και επτά χρόνια αργότερα, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη ως επικεφαλής του τμήματος BMW Motorrad Design. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Heinrich διαμόρφωσε τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και ανέπτυξε μοτοσυκλέτες που θέτουν το σημείο αναφοράς για τις κατηγορίες τους. Μοντέλα όπως τα BMW R 1100 S, BMW K 1200 R αλλά και το BMW R 1200 GS, δημιουργήθηκαν όλα υπό την ηγεσία του. Ο Heinrich συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη μοντέλων HP, μοτοσυκλετών ράλι, ηλεκτρικών scooter αλλά και του BMW Motorrad VISION NEXT 100.

Κοινώς, η BMW απαντά σε όσους βλέπουν σκωπτικά το design των μοτοσυκλετών τους… «ξύδι».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon