.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:31

Απαγόρευση οδήγησης νύχτα, όριο 90 χλμ/ώρα για νέους - ‘Έπεσε στο τραπέζι!

Αυτή η εξυπνάδα προτάθηκε από μια βουλευτή της Γαλλίας, φυσικά... «υπέρ της ασφάλειας».

Τελικά, όλο και κάτι νέο προκύπτει πάντα, όταν σκέφτεσαι «τι άλλη μπούρδα θα πέσει στο τραπέζι για την οδική πραγματικότητα». Η σημερινή κοτσάνα, έρχεται από την γαλλίδα βουλευτή Karima Delli, ως πρόταση για μεταβολή στην νομοθεσία των ευρωπαϊκών διπλωμάτων οδήγησης.

Η Delli πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους νέους κατόχους διπλώματος οδήγησης, κατά τις νυχτερινές ώρες, δηλαδή από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί. Έτσι, για λόγους ασφαλείας, υποτίθεται. Όμως οι δηλώσεις της Delli δεν σταματούν εκεί, αφού η βουλευτής πρότεινε επίσης την επιβολή ορίου ταχύτητας 90 χλμ/ώρα, σε νέους κατόχους διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτο, χωρίς όμως να αποκλείει την επέκταση του μέτρου και για μοτοσυκλέτες. Επιπλέον, προτάθηκε και η απαγόρευση της πρόσβασης των νέων οδηγών, σε οχήματα με βάρος από 1,8 τόνους και επάνω – κάτι που αφήνει στην «απ’ έξω» πάρα πολλά SUV…

Οι αντιδράσεις φυσικά έκαναν ήδη την εμφάνιση τους, αρχικά από την Γερμανία, η οποία δεν δέχεται τις προτάσεις της Γαλλίδας, ως «πολιτική αποκλεισμών». Ε, εδώ που τα λέμε, δεν έχουν και άδικο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon