.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 12:05

Ultraviolette εναντίον Hero και Harley-Davidson για το όνομα Χ440

Η Ultraviolette Automotive τα έβαλε με τη Hero MotoCorp καθώς ισχυρίζεται πως είχε κατοχυρώσει το όνομα Χ44 μερικές μέρες πριν το Χ440 της μικρής Harley-Davidson.

Στα τέλη Μαΐου 2023 οι Hero MotoCorp και Harley-Davidson αποκάλυψαν στην Ινδία τη νέα μοτοσυκλέτα που σχεδίασε και κατασκευάζει η πρώτη για λογαριασμό της δεύτερης. Η Χ440 είναι μια μικρή μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα με κλασική σχεδίαση που φιλοδοξεί να γίνει το κλειδί που θα ανοίξει τις ασιατικές αγορές για τη Harley-Davidson και παράλληλα θα καταφέρει αυτό δεν πέτυχαν οι σειρές των Street 500 και 750 πριν μερικά χρόνια: να προσελκύσει νέους αναβάτες στην αμερικανική εταιρεία.

Ωστόσο στην Ινδία προέκυψε ένα ενδεχομένως σοβαρό πρόβλημα που αφορά στο όνομα της μοτοσυκλέτας, Χ440. Συγκεκριμένα, η επίσης ινδική Ultraviolette που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είχε κατοχυρώσει στη χώρα το όνομα Χ44 για να το χρησιμοποιήσει στη δεύτερη μοτοσυκλέτα που σχεδιάζει, μια πιο προσιτή επιλογή δίπλα στην F77.

ultraviolette-opposes-x-440-name-trademark-by-hero-motocorp - 1

ultraviolette-opposes-x-440-name-trademark-by-hero-motocorp - 1

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ινδικού φορέα πνευματικών δικαιωμάτων, η αίτηση της Ultraviolette προηγήθηκε κατά 12 ημέρες, μιας και κατατέθηκε στις 27/9/2022, ενώ αυτή της Hero στις 8/11/2022.

Από τη στιγμή που η Ultraviolette κατέθεσε επίσημα καταγγελία για παραβίαση των πνευματικών της δικαιωμάτων, η Hero έχει προθεσμία 60 ημερών για να απαντήσει, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να αλλάξει όνομα στη μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, η οποία έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερες από 25,000 προπαραγγελίες στην Ινδία.

Πηγές: Car&Bike, Rushlane

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 12:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon