.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 07:57

Rawrr Mantis – Ένα ηλεκτρικό «καθαρό», έτοιμο για motocross

Η Rawrr φέρνει το Mantis στο χορό των μικρών, ηλεκτρικών, χωμάτινων μοτοσυκλετών με χαμηλό κόστος και μεγάλες προσδοκίες διασκέδασης.

Ο Rawrr μάλιστα επέλεξε τον Caleb Tennant, τον έξι φορές πρωταθλητή Motocross για να τρέξει το Mantis στους ρυθμούς του. Κρίνοντας από τα πλάνα του Tennant, είναι σαφές ότι αυτό το Mantis έχει σοβαρές motocross αρετές. Η Rawrr αναφέρει κιόλας ότι το Mantis έχει δοκιμαστεί για περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα και έχει κάνει περισσότερα από.. 50.000 άλματα.

 Mantis2.jpg

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Rawrr Mantis κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα του οποίου η μετάδοση φτάνει στον πίσω τροχό μέσω αλυσίδας. Η ισχύς των 7,5kW ισοδυναμεί με περίπου 10 ίππους και με μια εντυπωσιακή ροπή λίγο πάνω από τα 5 κιλά! Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό βάρος των μόλις 75 κιλών, είναι σαφές ό,τι μιλάμε για ένα πυραυλάκι στο χώμα. Η μπαταρία του αποτελείται από μια μονάδα 2,6kWh που ζυγίζει 15 κιλά, είναι αφαιρούμενη και μπορεί να αντικατασταθεί για μεγαλύτερες περιόδους στην πίστα ή στα μονοπάτια. Η Rawrr ανακοινώνει μάλιστα και αυτονομία της τάξης των 120 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

 Mantis4.jpg

Το Rawrr Mantis «χτίζεται» γύρω και μέσα σε ένα πλαίσιο αλουμινίου που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ψηλή και «αθλητική» του στάση. Το ύψος της σέλας είναι στα 850 χιλιοστά, κάτι που το καθιστά αρκετά ψηλό για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας. Παρόλα αυτά, έχει όλη τη γεωμετρία έτοιμη για εκτός δρόμου καταστάσεις, με 200 χιλιοστά διαδρομής ανάρτησης και 310 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος.

Mantis3.jpg

Άλλα χαρακτηριστικά τεχνολογίας του Mantis περιλαμβάνουν λειτουργίες οδήγησης, συνδεσιμότητα smartphone και δυνατότητα προσαρμογής ρυθμίσεων μέσω μιας εφαρμογής για κινητά.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει και η τιμή του, μιας και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πωλείται έναντι 4.990 δολαρίων, ήτοι 4.692 ευρώ βάση της σημερινής ισοτιμίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 08:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon