.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 16:09

Αγγλία - Τριγμοί στην απαγόρευση οχημάτων βενζίνης, μελετάται αναβολή της

Πληροφορίες από την Γηραιά Αλβιώνα που μιλούν για σοβαρές σκέψεις αναβολής της απαγόρευσης των οχημάτων βενζίνης-ντίζελ, μάλιστα δια στόματος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.  

Η απαγόρευση οχημάτων βενζίνης-ντίζελ στην Μ. Βρετανία φαίνεται ότι παίρνει μια απροσδόκητη (ή μήπως όχι;) τροπή, μετά από δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Ρίσι Σούνακ, σχετικά με αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται δηλώσεις επί του θέματος από τον πρωθυπουργό της χώρας και ένα από τα 7, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέτρα-κλειδιά που θα ληφθούν για το θέμα, είναι η μετακίνηση της προθεσμίας για την οριστική απαγόρευση οχημάτων ορυκτών καυσίμων, στο 2035, από το 2030.

O Ρίσι Σούνακ φέρεται να έχει δηλώσει προς το παρόν: «Για πάρα πολλά χρόνια, οι πολιτικοί από όλων των χρωμάτων τις κυβερνήσεις, δεν υπήρξαν ειλικρινείς για τα κόστη και τα ανταλλάγματα. Αντιθέτως, επέλεξαν τον ευκολότερο τρόπο διαφυγής, λέγοντας ότι μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αυτός ο ρεαλισμός, όμως, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας, κάθε άλλο. Είμαι περήφανος που η Βρετανία ηγείται της παγκόσμιας σκηνής στο θέμα της κλιματικής αλλαγής»

Σε δηλώσεις υπέρ αυτής της νέας κατεύθυνσης προέβη και το Εθνικό Συμβούλιο Μοτοσυκλετιστών της Βρετανίας, ως εξής: «Τα νέα για την αναθεώρηση του στόχου μηδενικών ρύπων είναι πολύ καλοδεχούμενα. Ευελπιστούμε στην λήψη αποφάσεων με βάση την κοινή λογική, που θα φέρουν την Μ. Βρετανία στην ίδια γραμμή με τις διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά την απανθρακοποίηση. Εμείς ανέκαθεν υποστηρίζαμε ότι μία πραγματιστική προσέγγιση χρειάζεται να λαμβάνεται, μέσω διεθνών συνεργασιών και να υποστηρίζεται μια γκάμα εναλλακτικών τεχνολογών και καυσίμων». Την ανάγκη για ανοιχτόμυαλες αποφάσεις στο κομμάτι των τεχνολογιών και των λύσεων, τόνισε και ο επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας (MCIA), Tony Campbell.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι οι εξελίξεις ήρθαν στο φως και μετά τις δηλώσεις της Ένωσης Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA) της Μ. Βρετανίας, στις οποίες η ένωση απηύθυνε ερώτηση προς των πρωθυπουργό σχετικά με τα σχέδια του, επισημαίνοντας ότι οι δομές υποστήριξης των αλλαγών δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση, στο επίπεδο που θα έπρεπε. Περιμένουμε περισσότερα.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 16:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon