.
Κατηγορία Harley Davidson
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 11:53

Harley-Davidson X440 – Νέα μικρή εμφανίστηκε στην Ινδία

Μετά την Κινέζα Χ350, η αμερικανική εταιρεία αποκαλύπτει μια δεύτερη μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού που αυτή τη φορά φτιάχνεται από τη Hero στην Ινδία.

Η στρατηγική αναδιάρθρωση της Harley-Davidson συνεχίζεται ακολουθώντας ένα αρκετά μυστήριο μονοπάτι. Στις αρχές του Μαρτίου παρουσιάστηκε στην Κίνα η X350 κατασκευασμένη σε συνεργασία με την QJMOTOR, με τη βάση να προέρχεται σχεδόν αυτούσια από την SRK350, δηλαδή την άμεση πρόγονο της SRK400 που πλέον εισάγεται και στην Ελλάδα.

Σκάρτους τρεις μήνες αργότερα η Harley-Davidson εμφανίζει ένα ακόμη μικρό μοντέλο, Χ440, αυτή τη φορά προερχόμενο από τη ινδική Hero Moto Corp. Αναλυτικές πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμη, πέραν του ραντεβού για τις 3 Ιουλίου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα η μοτοσυκλέτα και τότε ελπίζουμε να ξέρουμε περισσότερα για το ποιόν του κινητήρα της.

hd x440 3

Προς το παρόν οι λιγοστές πληροφορίες περιγράφουν τις εικόνες, δηλαδή έναν μονοκύλινδρο αερο-ελαιόψυκτο κινητήρα 440 cc με απόδοση ισχύος που εκτιμάται έως 40 ίππους μέσω εξατάχυτου κιβωτίου, ενώ φαίνεται καθαρά η τελική μετάδοση με αλυσίδα.

Οι τροχοί μοιάζουν να ακολουθούν τη νεο-ρετρό σχολή με 18 ίντσες μπροστά και 17 πίσω.

hd x440 6

Αυτό που είναι εμφανέστατο στις εικόνες είναι πως πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα από την κινέζικη Χ350 – άλλο πλαίσιο, άλλος κινητήρας, άλλη σχεδίαση.

Στην Ινδία ο Τύπος βλέπει μια απευθείας επίθεση στη νέα γκάμα 350 cc της Royal Enfield, αλλά εμείς βλέπουμε επίσης μια μοτοσυκλέτα που κατασκευάζεται σε μια χώρα της οποίας οι προδιαγραφές έχουν σχεδιαστεί επίτηδες να είναι παρόμοιες με τις Euro 5. Αν η Χ350 προορίζεται – όπως όλα δείχνουν – αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, η Χ440 θα μπορούσε να είναι η εκδοχή που θα διατεθεί και προς τη Δύση.

hd x440 2

Ίσως μάλιστα η επιλογή της 3ης Ιουλίου για την παρουσίαση της νέας Harley-Davidson να έχει τη δική της σημασία, μιας και η 4η Ιουλίου είναι η εθνική εορτή της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, σκηνοθετώντας ένα ωραιότατο υπόβαθρο για το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου που ενδεχομένως να έχει μεγάλη σημασία στα πλάνα επέκτασης της εταιρείας σε μικρότερες ηλικίες και ελαφρύτερα πορτοφόλια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon