.
Κατηγορία Harley Davidson
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 09:52

Harley-Davidson CVO Road / Street Glide 2023 – Εντυπωσιακό ντεμπούτο

Οι αναλυτικές πληροφορίες για τις δύο νέες Harley-Davidson, ματιά στις οποίες είχαμε ρίξει πριν λίγο καιρό.

H Harley-Davidson, μετά από διαρροές πληροφοριών για τον νέο της κινητήρα, αλλά και τις νέες μοτοσυκλέτες CVO, είχε προχωρήσει σε μία... προεπισκόπηση των Road και Street Glide για το 2023, παραπέμποντας μας στον τρέχοντα μήνα, για την πλήρη παρουσίαση τους. Να, λοιπόν, που η στιγμή αυτή ήρθε: Αυτές είναι οι νέες CVO Road Glide και Street Glide, για το 2023.

Η μεγαλύτερη αλλαγή πάνω στις νέες μοτοσυκλέτες είναι, φυσικά, ο νέος κινητήρας Milwaukee-Eight, ο οποίος φτάνει πλέον τις 117 κυβικές ίντσες, ήτοι 1.983 κυβικά, σε δικές μας μονάδες. Το νέο μοτέρ φέρει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVT, σύστημα υγρόψυξης στην κεφαλή για χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά και υψηλότερης απόδοσης εκκεντροφόρο, με μεγαλύτερα ανοίγματα και διάρκειες στις βαλβίδες. Η σχέση συμπίεσης του μοτέρ ανέρχεται στο 11,4:1. Η Harley-Davidson ανακοινώνει ισχύ 115 ίππων στις 4.500 στροφές (πες τίποτα για λίγα άλογα από 2.000 κυβικά, αν τολμάς), ενώ η ροπή φτάνει τα 19,2 kgm, μόλις στις 3.000 στροφές. Νέες είναι για τα μοντέλα, οι 4 χαρτογραφήσεις ισχύος Rain, Road, Sport και Custom, ενώ ο κινητήρας θα επιτηρείται από σύστημα Traction Control.

Άλλα στοιχεία του κινητήρα, έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ενός αντικραδασμικού άξονα, για εξομάλυνση της λειτουργίας του, νέα εισαγωγή με μεγαλύτερο σώμα πεταλούδας στα 58 χιλιοστά, ελαφρύτερο και μεγαλύτερο φιλτροκούτι και νέα εξάτμιση υψηλής ροής/απόδοσης.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση στους τομείς αναρτήσεων και φρένων, που τα δύο μοντέλα λαμβάνουν. Τις αναρτήσεις παρέχει η Showa, με ένα USD πιρούνι διαμέτρου 47 χιλιοστών στο εμπρός μέρος (χωρίς ωστόσο να προσφέρει ρυθμίσεις), ενώ πίσω χρησιμοποιούνται δύο αμορτισέρ, με ρύθμιση ως προς την προφόρτιση ελατηρίων και την απόσβεση επαναφοράς. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo, με δύο δίσκους 320 χιλιοστών εμπρός και αντίστοιχες, ακτινικές, 4πίστονες δαγκάνες, ενώ στο πίσω μέρος, χρησιμοποιείται ένας δίσκος 300 χιλιοστών, με Brembo δαγκάνα 2 εμβόλων.

Τα δύο μοντέλα θα φέρουν ακόμη: Cornering ABS και δυνατότητα Cornering TC, ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένα φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο φρένο κινητήρα, λειτουργία ακινητοποίησης σε ανωφέρεια και ενδείξεις πίεσης ελαστικών σε πραγματικό χρόνο. H H-D ανακοινώνει επίσης, μείωση στο βάρος των δύο μοτοσυκλετών, κατά 14 κιλά στο Street Glide και κατά 16 κιλά, για το Road Glide.

CVO Street Glide 2023

Το Street Glide μοντέλο φέρει νέο εμπρόσθιο φέρινγκ, με εξομαλυμένη σχεδίαση, LED φωτιστικά σώματα, φλας και περιφερειακά φώτα στα πλαϊνά του φέρινγκ, ενώ LED είναι και τα πίσω φώτα. Ρυθμιζόμενη είναι η βαλβίδα ροής αέρα κάτω από την ζελατίνα, ενώ το Street Glide μοντέλο φέρει και εκτροπείς αέρα στα στελέχη του πιρουνιού, που μπορούν να ρυθμιστούν. Νέες είναι οι πίσω πλαϊνές βαλίτσες, το ρεζερβουάρ των 22,7 λίτρων, η σέλα και οι τροχοί. Παράλληλα, το μοντέλο φέρει πλέον μία κτηνώδη οθόνη TFT 12,3 ιντσών και ηχοσύστημα-θηρίο 500 Watt, με ηχεία στο εμπρός fairing αλλά και στις πλαϊνές βαλίτσες.  

CVO Road Glide 2023

Το Road Glide μοντέλο διαφοροποιείται ως προς το σχήμα του εμπρόσθιου φέρινγκ, αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο είναι σταθερό και όχι «πακτωμένο» πάνω στο τιμόνι. Ο φωτισμός φυσικά είναι LED και στην περίπτωση του Road Glide, με νέο φωτιστικό σώμα εμπρός που ενσωματώνει και τα φλας, ενώ ο αναβάτης έχει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης της ροής του αέρα. Το τιμόνι της Road Glide έχει αλλάξει σχήμα και είναι φαρδύτερο, αλλά και πιο επίπεδο, ενώ ρυθμίζεται σε εύρος 27 μοιρών. Εννοείται ότι και το Road Glide, λαμβάνει την οθόνη του infotainment συστήματος, αλλά και το ηχοσύστημα, που τοποθετούνται στο Street Glide.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 10:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon