.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 07:38

Ola Concept - Νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από το... μέλλον

Η Ola Electric, ένας Ινδός κατασκευαστής που μέχρι στιγμής περιοριζόταν στα σκούτερ, προσπαθεί τώρα να αναπτυχθεί και στο χώρο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Η Ola Electric λοιπόν, αποκάλυψε τέσσερις νέες εννοιολογικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με προτεινόμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας το 2024. Η εν λόγω εταιρεία είχε συνδέσει μέχρι τώρα το όνομά της αποκλειστικά με ηλεκτρικά σκούτερ και με τη σειρά S1 έρχεται να δώσει μια νεο-ρετρό οπτική με επίπεδα απόδοσης των 125cc αλλά με τη στιγμιαία ροπή ενός ηλεκτροκινητήρα.

Τα νέα concept της Ola ξεφεύγουν από την κατηγορία των σκούτερ και φέρνουν τις μοτοσυκλέτες στη γκάμα της ινδικής μάρκας, τουλάχιστον μελλοντικά. Στην εν λόγω γκάμα λοιπόν, υπάρχει ένα supersport, ένα γυμνό, ένα cruiser και ένα on/off μοντέλο. Παραδόξως, μόνο το πρώτο έχει όνομα και λέγεται Diamondhead. Επίσης, κανένα δεν έχει δημοσιευμένες τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες πιθανόν να είναι κοινές.

ola1.jpg

Και τα τέσσερα concept έχουν ξεκάθαρα φουτουριστικό στυλ. Το Diamondhead, για παράδειγμα, έχει έναν προβολέα μονής λωρίδας που τυλίγεται γύρω από το μπροστινό μέρος του φέρινγκ. Αυτό το φέρινγκ διαμορφώνεται επίσης σε ένα είδος «υπερ-φέρινγκ» που περικλείει το τιμόνι και συνδέεται με το τμήμα του «ρεζερβουάρ». Η μοτοσυκλέτα φαίνεται επίσης να διαθέτει μπροστινό ψαλίδι, κεντρικό σύστημα διεύθυνσης καθώς και κινητήρα με τη λογική του hub.

Τα άλλα... ανώνυμα μοντέλα έχουν ίσως πιο συμβατική εμφάνιση, αλλά διατηρούν ως ένα βαθμό αρκετά φουτουριστικό χαρακτήρα. Παρά τις πολύ περιορισμένες λεπτομέρειες - οι οποίες περιορίζονται εξ ολοκλήρου σε μια εικόνα του πώς μπορεί να μοιάζουν οι μοτοσυκλέτες - οι κρατήσεις και για τα τέσσερα νέα πρωτότυπα, ακόμη και για τα ανώνυμα - είναι ανοιχτές. Μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο της Ola Electric για να μάθετε περισσότερα και να περιηγηθείτε στα δίτροχα της εταιρείας που υπάρχουν, τις παραλλαγές δηλαδή σκούτερ S1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 07:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon