.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 13:29

Ride to FIM Awards 2023 – Έναρξη στο Silverstone

[Δελτίο Τύπου]

Η πρώτη από τις εκδηλώσεις που οδηγούν στην ετήσια γιορτή των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, FIM Awards, έγινε στα περιθώριο του αγώνα MotoGP στην αγγλική πίστα Silverstone.

Ο θεσμός Ride to the FIM Awards - the Future of Motorcycling καθιερώθηκε μόλις πέρυσι από την παγκόσμια Ομοσπονδία FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), με κύριο στόχο να προωθήσει την ετήσια Γιορτή των Πρωταθλητών που φέτος θα φιλοξενηθεί στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Liverpool στις 2 Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα, οι εκδηλώσεις που συναποτελούν το Ride to FIM Awards - the Future of Motorcycling προσφέρουν μια ιδανική πλατφόρμα όπου ο κόσμος της Μοτοσυκλέτας μπορεί να συζητήσει πάνω στο μέλλον της βιομηχανίας αυτής και τις προεκτάσεις της.

Στον δρόμο για τα FIM Awards 2023, η πρώτη υποστηρικτική εκδήλωση φιλοξενήθηκε στα paddocks της πίστας Silverstone όπου έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο (4-6/8) το Βρετανικό Grand Prix του MotoGP.

FIM Staff / General / Atmosphere / Divers GP UK 2023 (Circuit Silverstone) 4-6.08.2023 photo: Lukasz Swiderekwww.photoPSP.com@photopsp_lukasz_swiderekRide to the FIM Awards - the Future of Motorcycling - Silverstone (GBR), 03-04 August

Η μονάδα hospitality της FIM άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό την Πέμπτη 3 Αυγούστου δεχόμενη εκατοντάδες επισκέπτες τους διάφορους χώρους της, όπου με τη χρήση QR Code οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μπουν σε μια κλήρωση για δύο εισιτήρια VIP Experience με τα οποία θα αποκτήσουν πρόσβαση στο κόκκινο χαλί, το επίσημο δείπνο (Gala Dinner) και φυσικά όλη την τελετή των 2023 FIM Awards.

Το ίδιο απόγευμα έγινε η δημοπρασία Day of Champions της φιλανθρωπικής οργάνωσης Two Wheels for life στην Κεντρική Σκηνή του Silvestone, όπου αναβάτες του MotoGP προσέφεραν αναμνηστικά προς δημοπράτηση με τα έσοδα να δωρίζονται για τις ανάγκες της οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Αφρική.

Η συνεισφορά της FIM ήταν δύο εισιτήρια VIP Experience που τελικώς συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό ποσό των 4,200 λιρών Αγγλίας – περίπου €4,875 με την ισοτιμία της 8/8/2023.

Ride to the FIM Awards - the Future of Motorcycling - Silverstone (GBR), 03-04 August

Η επόμενη στάση του Ride to FIM Awards 2023 θα γίνει στο Βρετανικό Grand Prix του MXGP στη Matterley Basin το σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Infront Moto Racing και την ACU National Motorcycle Federation, με τις δραστηριότητες να ξεκινούν από την Παρασκευή 22/9.

Εκεί θα στηθούν διάφορες ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή 50 νέων αναβατών που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε σχετική πρωτοβουλία της ACU στην Αγγλία, προερχόμενοι από διάφορους χώρους αγώνων μοτοσυκλέτας.

Το κεντρικό θέμα εργασίας θα είναι η εκπαίδευση των νέων ως προς την προσέγγισή τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο πώς να συμπεριφέρονται με επαγγελματικό τρόπο στον χώρο εργασίας τους.

Στα εργαστήρια αυτά θα μιλήσουν έμπειροι επαγγελματίες του χώρου όπως ο Roger Harvey, αναβάτης ΜΧ από τη δεκαετία του 1960 και σήμερα σύμβουλος του HRC, ο Shaun Simmons, team manager της ομάδας Gabriel SS24 KTM, καθώς και διευθυντές επικοινωνίας εργοστασιακών ομάδων.

FIM Staff / General / Atmosphere / Divers GP UK 2023 (Circuit Silverstone) 4-6.08.2023 photo: Lukasz Swiderekwww.photoPSP.com@photopsp_lukasz_swiderekRide to the FIM Awards - the Future of Motorcycling - Silverstone (GBR), 03-04 August

Τρίτος και τελευταίος σταθμός του Ride to FIM Awards θα είναι η έκθεση Motorcycle Live, το μεγαλύτερο σόου μοτοσυκλέτας της Αγγλίας που διοργανώνεται στο κέντρο NEC του Birmingham 18 με 26 Νοεμβρίου 2023.

Το Σάββατο 25/11 στη Black Horse Stage θα ανέβουν παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως οι Carl Fogarty και James Toseland από το WorldSBK, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ David Thorpe και αρκετοί άλλοι, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και του παρουσιαστή της βραδιάς, James Whitham. Παράλληλα, ένας διαγωνισμός σχετικός με την αγωνιστική κουλτούρα των παλιών πρωταθλητών θα προσφέρει τη δυνατότητα σε μερικούς παρευρισκόμενους να κερδίσουν εισιτήρια για τα FIM Awards.

Το τέλος της φετινής διαδρομής του Ride to the FIM Awards θα έρθει το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στο Liverpool, όπου θα βρίσκονται όλοι οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2023 από 40 διαφορετικές κατηγορίες αγώνων μοτοσυκλέτας για τη μεγάλη εκδήλωση FIM Awards 2023, όπου το κοινό θα έχει ευκαιρία να τους γνωρίσει, να βγάλει selfie και να πάρει αυτόγραφα από τις 15.00 ως τις 17.00 στην ACC Arena.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 13:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon