.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 10:54

R.I.P. Mirko Giansanti – Αντίο στον Τεχνικό Διευθυντή της GRT Yamaha WorldSBK

H Yamaha Motor Europe και η Yamaha Racing θρηνούν την απώλεια του Mirko Giansanti, ο οποίος υπέκυψε μετά από χρόνια πάλη με ανίατη ασθένεια.

Ο Mirko Giansanti ήταν αναβάτης που αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο για μια δεκαετία, από το 1996 ως το 2005 στις κατηγορίες GP125 και GP250 με τις Honda και Yamaha. Κορυφαία του χρονιά ήταν το 1998, όταν και τερμάτισε τέσσερεις φορές στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος GP 125 κυβικών.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας ο Ιταλός παρέμεινε στις πίστες αναλαμβάνοντας πλέον οργανωτικά πόστα, φτάνοντας ως τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team.

Χτυπημένος από ανίατη ασθένεια – που δεν κατονομάζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου – ο Mirko Giansanti έχασε τη μάχη για τη ζωή του λίγους μήνες πριν τα 47α γενέθλιά του, που θα ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Andrea Dosoli: Road Racing Manager, Yamaha Motor Europe

“Είμαστε πολύ λυπημένοι από τον χαμό του Mirko μετά από μακρά περίοδο ασθένειας. Ήταν ένας άνδρας που έλεγε λίγα, προτιμώντας να ηγείται διά του παραδειγματισμού και με αυτήν την προσέγγιση τόσο ο ίδιος όσο και η GRT Yamaha Team κατάφεραν πολλά. Ο Mirko ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας της Yamaha Racing και πλέον το paddock του WorldSBK θα είναι φτωχότερο. Αναπαύσου εν ειρήνη Mirko.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 10:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon