.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 10:21

BMW Motorrad Days Americas – Νέος ετήσιος θεσμός ξεκινά

Στα 100ά γενέθλια της BMW Motorrad η αμερικανική πτέρυγα ανακοινώνει πως για πρώτη φορά οι BMW Motorrad Days θα γιορταστούν στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το Barber Vintage Festival τον Οκτώβριο.

Τον Δεκέμβριο του 1922 ο αρχισχεδιαστής της BMW, Max Friz, δημιούργησε την πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, χτισμένη γύρω από έναν τετράχρονο αερόψυκτο δικύλινδρο boxer 494 cc και 8.5 hp. Αυτή η πρώτη δίκυκλη BMW ήταν η R 32 και παρουσιάστηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 1923 στην έκθεση German Motor Show στο Βερολίνο. Η παραγωγή της ξεκίνησε τον ίδιο μήνα στη γραμμή παραγωγής της BMW στον χώρο του αεροδρομίου Oberwiesenfeld στο Μόναχο. Μόλις 56 μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν τον πρώτο εκείνον χρόνο, μα αυτό το ταπεινό ξεκίνημα αποτέλεσε εφαλτήριο για μια παγκόσμια ιστορία επιτυχίας που πλέον συμπληρώνει έναν αιώνα.

Για 15 χρόνια φίλοι της BMW από όλον τον κόσμο ταξίδευαν στη Γερμανία για να γιορτάσουν τις BMW Motorrad Days και επιτέλους, σε αυτή τη σημαδιακή χρονιά, οι Αμερικανοί θα έχουν μια δική τους εκδήλωση για να συγκεντρώνονται και να γιορτάζουν μαζί.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το Barber Vintage Festival, ένα τριήμερο μοτοσυκλετιστικό φεστιβάλ από τα μεγαλύτερα που διοργανώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ συγκεντρώνοντας περισσότερους από 65,000 μοτοσυκλετιστές απ’ όλη τη χώρα.

Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες vintage μοτοσυκλετών, μια εμπορική ζώνη με καταστήματα και διασκέδαση, μια μεγάλη αγορά με κλασικές μοτοσυκλέτες και ανταλλακτικά, test rides, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και, φυσικά, το διάσημο Barber Vintage Motorsports Museum.

P90516687 highRes bmw motorrad usa ann

Το πρόγραμμα των BMW Motorrad Days Americas περιλαμβάνει ακόμη:

Fan Zone: Προβολή προϊόντων, μπυραρία, ζωντανή μουσική, φαγητό, επιδείξεις συνεργατών, κατάστημα αυθεντικών προϊόντων, χώρος για παιδιά

Ride Experiences: Test Rides των νέων μοντέλων, δοκιμές Off Road υπό την αιγίδα του BMW Performance Center, δοκιμές ηλεκτρικών μοντέλων με το CE 04 και άλλα.

Stunt Shows: Ο Chris McNeil θα εκτελεί ακροβατικές επιδείξεις καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου

Ride in Bike Show: Έκθεση Vintage και Custom μοτοσυκλετών με ειδικά έπαθλα

Barber Museum Scavenger Hunt: Εξερευνήστε το Μουσείο για να εντοπίσετε ιστορικά στοιχεία

DoubleR Fest: Οδηγείστε στην πίστα με τον Nate Kern τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μοτοσυκλέτα της BMW, ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό κλείστε τη θέση σας τώρα στη διεύθυνση https://www.kerntrackdays.com/event-details/doublerfest-barber.

Η BMW Motorrad USA διαθέτει εισιτήρια με έκπτωση 20% για το Barber Vintage Festival tickets για όσους εγγραφούν για την εκδήλωση BMW Motorrad Days Americas, όπου μπορούν επίσης να προεγγραφούν για τις BMW Demo Rides στη διεύθυνση https://mdaysamericas.bmwmotorcyclesevents.com.

BMW Motorrad Days Americas

Πότε: 6-8 Οκτωβρίου 2023
Πού: Barber Motorsports Park
Διεύθυνση: 6040 Barber Motorsports parkway, Leeds, AL 35094
Πληροφορίες: https://www.bmwmotorcycles.com/en/experience/events/BMW-Motorrad-Days-Americas.html#/section-bmw-motorrad-100-years
Barber Vintage Festival: https://www.barbermuseum.org/barber-vintage-festival/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon