.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 07:38

Royal Enfield – Πότε θα δούμε την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Οι δουλειές πάνε καλά για τη Royal Enfield, με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της δεδομένων για το τρέχον τρίμηνο να φέρνει και πληροφορίες για τον εξηλεκτρισμό της.

Για την ακρίβεια, η μητρική εταιρεία της Royal Enfield, η Eicher Motors δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου 2023-2024, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2023. Η Eicher ανέφερε τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδά της από ποτέ, τα οποία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε πωλήσεις μοτοσυκλετών της Royal Enfield.

Συνολικά, η Enfield κατέγραψε πωλήσεις 225.368 μοτοσυκλετών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, που αντιπροσωπεύει αύξηση 21,1% από έτος σε έτος σε σχέση με τις 186.032 μοτοσυκλέτες που πούλησε αντίστοιχα το 2022. Αυτή η τριμηνιαία οικονομική έκθεση οδήγησε και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Royal Enfield, Siddhartha Lal, να απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης κάνοντας μια σημαντική ανακοίνωση για το ηλεκτρικό μέλλον της Enfield.

«Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στον πυρήνα της Eicher Motors και της Royal Enfield. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα είναι στο πλαίσιο της Royal Enfield και της Eicher Motors. Εξερευνούμε όλες τις επιλογές, κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά δεν είμαστε οπαδοί των τάσεων. Κάποιος πρέπει επίσης να σκεφτεί τη βασική δραστηριότητα του. Ηλεκτρικός θα είναι ο μελλοντικός κινητήρας ανάπτυξης για την Eicher Motors και τη Royal Enfield και θα παραμείνει στην Eicher Motors - δεν υπάρχει καμία ενέργεια ή προσπάθεια να αλλάξει αυτό», είπε ο Lal σε μέλη του ινδικού Τύπου, συμπεριλαμβανομένου του Autocar Professional.

Δεν ήταν μόνο αυτό που είχε να πει για την ανάπτυξη της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Enfield, καθώς η ουσιαστική δήλωση ήταν η εξής: «Απέχουμε περίπου δύο χρόνια πριν το προϊόν βγει στην αγορά. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό. Οδηγούμε τα πρωτότυπά μας, έχουμε ακόμα χρόνο. Δεν θέλουμε να δίνουμε «μισοψημένα» πράγματα στην αγορά, η ιδέα μας είναι να είμαστε εντελώς ανατρεπτικοί. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε έναν ανταγωνισμό κατά μέτωπο και εργαζόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό project για τα EV. Χρειάζεται χρόνος για να φτιάξεις κάτι πραγματικά φανταστικό».

Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Royal Enfield κάποια στιγμή το 2025. Λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί καθώς είναι πολύ νωρίς στην ανάπτυξή της, αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η μητρική εταιρεία, Eicher Motors αγόρασε ένα μερίδιο μετοχών στην ισπανική startup ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, Stark Future στα τέλη του 2022. Αυτή είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το ηλεκτρικό motocross Stark Varg που άναψε πολλές φωτιές όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022. Κατά την κυκλοφορία της, συνολικά 1.000 μονάδες σε μόνο 24 ώρες.

Θα μπορούσαν κάποια από τα χαρακτηριστικά του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Stark Future, της κατασκευής πλαισίου ή άλλες λεπτομέρειες να αποτελούν μέρος του ηλεκτρικού μέλλοντος της Enfield; Ακραίο ίσως, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

(Για την εικόνα στο άνοιγμα δε μπορούσαμε παρά να κάνουμε ένα... διεστραμμένο υβρίδιο του Varg και του Himalyan!)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 08:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon