.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 14:08

Ηλεκτροκίνηση - Υποχρεωτικοί σταθμοί φόρτισης κάθε 50 χιλιόμετρα μέχρι το 2025

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε – Οι νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα.

Με βάση πληροφορίες που δημοσιεύονται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις, για την διεύρυνση της χρήσης της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, την  διευκόλυνση όσων διαθέτουν και χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση στους ρύπους από τα οχήματα στην επικράτεια της -οι οποίοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της δράσης «Fit for 55%», αποτελούν το 25% των συνολικά εκπεμπόμενων ρύπων στην Ε.Ε.  

Οι νέες αλλαγές καθιστούν υποχρεωτική, την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε όλο το «κεντρικό δίκτυο» αυτοκινητόδρομων του συστήματος TEN-T στην Ευρώπη -πρόκειται για το διηπειρωτικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που ενώνουν τις μεγάλες πόλεις μεταξύ τους. Οι σταθμοί φόρτισης θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 60 χιλιόμετρα, ενώ θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία θύρα φόρτισης με ισχύ 150 kW, αλλά και συνολική ισχύ φόρτισης τουλάχιστον 400kW. Αυτό μέχρι το τέλος του 2025, διότι στην επόμενη φάση του σχεδίου, μέχρι το τέλος του 2027, οι σταθμοί θα πρέπει να παρέχουν συνολική ισχύ φόρτισης 600 kW, ενώ σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή από το κεντρικό δίκτυο TEN-T, οι σταθμοί φόρτισης θα πρέπει να τοποθετηθούν και στο «βοηθητικό» δίκτυο TEN-T.

Μέρος του δικτύου TEN-T αποτελούν και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας, όπως η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Α1), ο αυτοκινητόδρομος από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη και Εύζωνες (Α2), η Εθνική Αθηνών-Πατρών (Α8) αλλά και η οδική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σόφια Βουλγαρίας.

Παράλληλα, ο νέος κανονισμός καθιστά δυνατές τις πληρωμές επί τόπου, μέσω καρτών ή κινητών συσκευών, χωρίς την απαίτηση εγγραφής σε κάποια υπηρεσία εκ των προτέρων, ενώ θα απαιτείται η σαφής αναγραφή των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύουν, αλλά και τον χρόνο φόρτισης που απαιτείται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 14:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon