.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 12:22

Έρχεται και νέα διοργάνωση αγώνων με... ηλεκτρικά πατίνια!

Και αν μας ρωτάτε, όχι, δεν είναι η πρώτη. Άντε, με το καλό και... στην Ελλάδα! 

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχον εξελιχθεί σε ένα φαινόμενο της μετακίνησης, τόσο πολύ που είχαν αποκτήσει και την δική τους αγωνιστική παρουσία! Μετά από το πρωτάθλημα eSkootr, για το οποίο έχουμε ήδη γράψει αναλόγως, τώρα ετοιμάζεται και μία ακόμη διοργάνωση, υπό την αιγίδα της γαλλικής FFM.

Η FFM έγινε γνωστή, και από την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει μία νεωτεριστική κατηγορία αγώνων το 2018, στους οποίους συμμετείχαν ηλεκτρικά mountain bikes (E-MTB), πιάνοντας τον παλμό της αυξανόμενης δημοτικότητας τους. Με τα ηλεκτρικά πατίνια, η τεράστια διάδοση τους είναι… δεδομένη, όπως επίσης και η όρεξη πολλών να τα βελτιώνουν και να τα κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συνεπώς, μια ακόμη αγωνιστική διοργάνωση με ηλεκτρικά πατίνια, αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Το format των αγώνων θα θυμίζει διοργάνωση μοτοσυκλετών, αφού θα περιλαμβάνει session ελεύθερων δοκιμαστικών, 30 λεπτά χρονομετρημένων δοκιμαστικών και, στην συνέχεια, 4 αγώνες των 5 λεπτών+1 γύρο. Οι κατηγορίες των ηλεκτρικών scooter που θα συμμετέχουν θα είναι δύο: Κάτω και άνω των 38 κιλών, αντίστοιχα, ενώ το μέγεθος τροχού των scooters περιορίζεται στα 300 χιλιοστά (11,8 ίντσες). Ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης έχει γίνει ήδη, την περασμένη Κυριακή 16 Ιουλίου, στην πίστα Antoine Hubert d’Angerville, ενώ ο επόμενος έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου, στην πίστα Carole της Γαλλίας, μαζί με την αγωνιστική συνάντηση των γαλλικών Superbikes!

Δείτε περισσότερα για την νεοσύστατη διοργάνωση, με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 12:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon