.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 07:42

Aprilia Tuareg 660 – «Back to Africa» μέσω του Transanatolia Rally

Η Aprilia ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο επερχόμενο Rally Transanatolia στην Τουρκία ως το επόμενο στάδιο στο ταξίδι της επιστροφής στα rally raids της Αφρικής.

Έχοντας ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος, το «Back to Africa» περιλαμβάνει τα Tuareg 660 που προετοιμάστηκαν σε προδιαγραφές ράλι σε μια συνεργασία μεταξύ της μάρκας από το Noale και της GCorse, της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον πρώην αναβάτη δοκιμών και αφεντικό της ομάδας της Ducati, Vittoriano Guareschi και τον αδερφό του Gianfranco.

Με αναβάτες τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τα εν λόγω Tuaregs διαθέτουν ανάρτηση της Ohlins, εξάτμιση SC Project καθώς και ελαστικά Metzeler και φίλτρο αέρα από τη Sprint Filter. Φέτος αγωνίζονται στην ιταλική σειρά Motorally, με τον Cerutti να ηγείται επί του παρόντος στην κατηγορία G-1000 για πολυκύλινδρες μοτοσυκλέτες άνω των 600cc.

tuaregrallytra3.jpg

Ο Massimo Rivola - Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing - δήλωσε: «Η κορυφαία προτεραιότητα της συμμετοχής της Aprilia Racing στο Rally Transanatolia δεν είναι το αποτέλεσμα. Κατευθυνόμαστε προς την Τουρκία για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία σε ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον για εμάς και το οποίο αντιπροσωπεύει έναν εξαιρετικά απαιτητικό πάγκο δοκιμών εν όψει του τελικού στόχου - της επιστροφής μας στις αφρικανικές διαδρομές. Η ολοκλήρωση του αγώνα θα είναι θεμελιώδης προκειμένου να συγκεντρωθούν πολύτιμα δεδομένα για το μέλλον ώστε να προετοιμαστούμε για ακόμη πιο δύσκολα γεγονότα. Το Tuareg μπόρεσε να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα από την αρχή αυτού του έργου και όλα αυτά χάρη σε ένα στοκ προϊόν με ήδη εξαιρετική τεχνική βάση και τις προσπάθειες όλων, από τους αδερφούς Guareschi μέχρι τους αναβάτες μας».

Ο Vittoriano Guareschi - Project Leader για το «Aprilia Back to Africa» - δήλωσε: «Το Transanatolia είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για διάφορους λόγους. Θα μετρήσουμε πολλούς κατάλληλους αντιπάλους για να δούμε πόσο ανταγωνιστικό είναι το έργο και θα είναι επίσης απαραίτητο να καλύψουμε πολλά χιλιόμετρα και να συλλέξουμε δεδομένα για να δούμε ποιες περιοχές πρέπει να αναπτυχθούν.

tuaregrallytra2.jpg

Και οι δύο αναβάτες, Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, θα έχουν στη διάθεσή τους την πιο πρόσφατη εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει πολλές νέες αναβαθμίσεις σε σασί και κινητήρα. Προτεραιότητά μας παραμένει η ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.»

Ο Jacopo Cerutti δήλωσε: «Το ράλι Transanatolia θα είναι ένας εξαιρετικός πάγκος δοκιμών γιατί θα αντιμετωπίσουμε συνθήκες που έρχονται πιο κοντά στους αφρικανικούς αγώνες από ορισμένες απόψεις σε σύγκριση με αυτό που έχουμε συνηθίσει στο ιταλικό Motorally. Ο στόχος είναι να πολεμήσουμε επιτυχώς με τους άλλους δικύλινδρους και - γιατί όχι; - να παραμείνουμε μπροστά σε μερικά τμήματα, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έργο μας είναι ακόμα αρκετά νέο».

tuaregrallytra4.jpg

Ο λιγότερο έμπειρος Francesco Montanari πρόσθεσε: «Το Transanatolia θα είναι το πρώτο μου διεθνές ράλι και πηγαίνω σε αυτό γνωρίζοντας καλά ότι θα χρησιμεύσει ως εξαιρετική εμπειρία για μένα. Η κατανόηση των ρυθμών του αγώνα θα είναι σημαντική για μένα, με πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που έχω συνηθίσει. Τους τελευταίους μήνες, προσπάθησα να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα σωματικά και είμαι σίγουρος ότι το να έχω δίπλα μου έναν ειδικό όπως ο Jacopo θα με βοηθήσει».

Τέλος, το ράλι Transanatolia 2023 είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2 και 9 Σεπτεμβρίου, με τους συμμετέχοντες να διαγωνίζονται σε πάνω από 2.500 χιλιόμετρα καλύπτοντας την απόσταση από τη Μαύρη Θάλασσα έως το Αιγαίο Πέλαγος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 18:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon