.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 14:05

H Aprilia Racing επιστρέφει στα Ράλι με το Tuareg 660

[Δελτίο Τύπου]

Η Aprilia ετοιμάζεται για την επιστροφή της στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων Rally Raid από το 2023.

Το αγωνιστικό τμήμα του Noale, Aprilia Racing, έχει πλέον στα χέρια του μια μοτοσυκλέτα κατάλληλη για την αναβίωση της ομάδας ράλι μετά από 11 χρόνια απουσίας, καθώς το 2010 είχε καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο του Dakar για τελευταία φορά, ενώ το 2012 ήταν η τελευταία χρονιά συμμετοχής της.

Τη νέα ομάδα που θα εξοπλιστεί με αγωνιστικές εκδοχές του Aprilia Tuareg 660 θα πλαισιώσουν δύο Ιταλοί αναβάτες. Ο 34χρονος Jacopo Cerutti έχει άφθονη εμπειρία από αγώνες ράλι, καθώς έχει διακριθεί αρκετές φορές στους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος Motorally, κατέχει τέσσερα ιταλικά κι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Enduro, ενώ είναι αρκούντως μπαρουτοκαπνισμένος μετά από έξι συμμετοχές στο Dakar. Δίπλα του ο Francesco Montanari προέρχεται από τους κόλπους του ιταλικού πρωταθλήματος Enduro, έχοντας λάμψει ως rookie στον περσινό αγώνα Tricolore Motorally.

01 cerutti rivola montanari

Massimo Rivola - Aprilia Racing CEO

“Με το σχέδιο ‘Back to Africa’ η Aprilia Racing επιστρέφει στον κόσμο των αγώνων εκτός δρόμου, στους αγώνες δηλαδή που έχτισαν αυτό το αγωνιστικό τμήμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουν στις πίστες των Grand Prix, να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα μέσω του πρωταθλήματος SP 250 Championship και του RS 660 Trophy, μα επίσης να ανοιχτούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο με την απίθανη Aprilia Tuareg. Είναι ένα επιπρόσθετο σημάδι ανάπτυξης για ένα αγωνιστικό τμήμα που έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας αποτελέσματα που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στην Aprilia.”

Romano Albesiano – Τεχνικός Διευθυντής Aprilia Racing

“Παίρνουμε τη σκυτάλη από μια ιστορία μεγάλων επιτυχιών. Η Aprilia είναι η μόνη ιταλική εταιρεία που έχει κερδίσει ειδική στο Dakar Rally, καθώς το 2010 πήραμε την τρίτη θέση του βάθρου στη γενική κατάταξη. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα ενός εντελώς νέου σχεδίου και στόχος μας για τη σεζόν του 2023 είναι να ξεκινήσουμε αυτό το μονοπάτι που θα μας ξαναφέρει πίσω στους μεγάλους αγώνες της ερήμου, μα ένα είναι βέβαιο: η μοτοσυκλέτα μας θα φτιαχτεί με τις αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τις αγωνιστικές προσπάθειες της Aprilia: η καινοτομία στην υπηρεσία της απόδοσης.”

03 cerutti

Jacopo Cerutti

“Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι μέρος αυτού του σχεδίου, να δουλέψω δηλαδή με μια 100% ιταλική εταιρεία που έχει τέτοια σπουδαία ιστορία στους αγώνες, αποτελεί λόγο περηφάνειας. Αυτή θα είναι μια νέα πρόκληση για μένα, καθώς η εμπειρία μου είναι από τις Enduro 450. Θα καβαλήσω μια δικύλινδρη με τεράστιες δυνατότητες και θα έχω ρόλο-κλειδί στην εξέλιξή της. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για έναν αναβάτη και δε βλέπω την ώρα να ξεκινήσω.”

Η αγωνιστική εκδοχή της Aprilia Tuareg 660 θα εξελιχθεί από την Aprilia Racing με τεχνική υποστήριξη από τη GCorse (των αδελφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi), η οποία έχει ήδη δουλέψει με την Tuareg συμμετέχοντας στο ιταλικό πρωτάθλημα Motorally στη διάρκεια του 2022.

Η εμπλοκή στο Tricolore Motorally θα συνεχιστεί και το 2023, σε μια χρονιά επικεντρωμένη στην εξέλιξη ενός σχεδίου που έχει επιδείξει τεράστιο δυναμικό από την πρώτη στιγμή. Στην εκκίνηση θα βρεθούν δύο Tuareg 660 με τους Cerutti και Montanari.

Παράλληλα με το σχέδιο της Aprilia Racing για το Tuareg, η Aprilia θα δώσει επίσης το παρόν σε αγώνες του πρωταθλήματος Italian Motorally 2023 για να προσφέρει υποστήριξη σε όλους όσοι καβαλούν Tuareg 660 στη νέα “εισαγωγική” κατηγορία GPX που σχεδιάστηκε ακριβώς για να κάνει το πρωτάθλημα αυτό πιο ευπρόσιτο σε ιδιώτες.

Η Aprilia παραμένει πιστή στην αποστολή της εισαγωγής νέων αναβατών στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, στόχος που αποτελεί προτεραιότητα εδώ και χρόνια για την ιταλική ομοσπονδία FMI με προγράμματα όπως τα Aprilia Sport Production Championship και Aprilia RS 660 Trophy.

05 cerutti e montanari mbe

Οι αγώνες εκτός δρόμου σημάδεψαν το ξεκίνημα της Aprilia στους αγώνες, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για μια μάρκα που είχε επιδείξει τα εκτός δρόμου γονίδιά της με μοντέλα όπως το Scarabeo της δεκαετίας του 1970. Η πρώτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε στο Noale ήταν μια ΜΧ 125cc το 1974 και η εταιρεία κατέκτησε τους πρώτους της τίτλους στα 125 και 250 κυβικά το 1977.

Η Aprilia Racing έφτασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1985 και κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα το 1992.

Στον χωμάτινο κόσμο ήρθαν άλλοι επτά παγκόσμιοι τίτλοι με τις δικύλινδρες SXV 450 και 550, οι οποίες κατέκτησαν τρεις τίτλους Αναβατών στο Supermoto και τέσσερεις Κατασκευαστών από το 2004 ως το 2011.

Μετά την πρώτη της επική εμφάνιση στο Paris-Dakar με την Tuareg το 1989, η Aprilia επέστρεψε στο μεγάλο αυτό ράλι το 2010 με το επαναστατικό RXV Rally 450 που συμμετείχε σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις ως το 2012. Η θεαματική αυτή μοτοσυκλέτα κέρδισε με το καλημέρα τρεις νίκες σε ειδικές διαδρομές και πήρε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη το 2010, χάνοντας για λίγο την ευκαιρία να γράψει ιστορία ως rookie.

Η Aprilia παραμένει ως σήμερα η μόνη ιταλική εταιρεία που έχει κερδίσει ειδική στο Dakar.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon