.
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 19:25

MotoGP 2023 – Αποκάλυψη για την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ

Η ομάδα των Αυστριακών για το 2023 αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα.

Ο Brad Binder θα είναι για 4η χρονιά ο ένας από τους δυο αναβάτες πάνω στη σέλα του RC16, έχοντας συνδέσει το όνομα του με πορτοκαλί επιτυχίες. Ο 27χρονος Νοτιοαφρικανός σημείωσε την παρθενική νίκη της KTM στο MotoGP στην Τσεχία το 2020 και ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της KTM το 2022 με την 6η θέση στη γενική βαθμολογία.

Το #33 του Binder συνοδεύεται από το #48 του Jack Miller, καθώς 28χρονος Αυστραλός είναι η «μεγάλη» μεταγραφή της KTM επιδιώκοντας νίκες με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. Κάτι που μπορεί να κάνει έχοντας ήδη 4 νίκες και 22 συνολικά βάθρα στην κορυφαία κατηγορία. Το MotoGP του 2023 ξεκινά στις 24-25-26 Μαρτίου στο Algarve International Circuit στην Πορτογαλία μετά από δύο δοκιμές στις 10-11-12 Φεβρουαρίου (Μαλαισία) και στις 11-12 Μαρτίου (Πορτογαλία). Μέχρι τότε ας δούμε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές.

ktmgp23b.jpg

Brad Binder: «Είναι σαν να είμαι εκτός για καιρό, οπότε είμαι περισσότερο από ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην πίστα και θα ξεκινήσω ξανά. Ο τέταρτος χρόνος μου στην κατηγορία και νιώθω ότι η καλύτερη ευκαιρία μας μέχρι στιγμής να πετύχουμε κάτι θα είναι το 2023. Είμαστε έτοιμοι, οπότε ας φτάσουμε στη Sepang και ας δούμε τι μας φέρνουν αυτές οι πρώτες μέρες.»

ktmgp23c.jpg

Jack Miller: «Καλά συναισθήματα! Μπαίνοντας στην οικογένεια της KTM, όλα αρχίζουν να γίνονται μάλλον «πραγματικά» τώρα. Σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Επιτέλους να δω τα χρώματα του 2023, τον εαυτό μου με τη στολή και όλη την προετοιμασία για τη σεζόν που έρχεται. Είναι εκπληκτικό να επιστρέφεις εδώ στην KTM και να προλαβαίνεις τη διαφορά με όλους. είναι μια ιδιαίτερη προγεύση πριν ξεκινήσουμε τη δράση στη Μαλαισία».

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports: «Προχωράμε στην έβδομη σεζόν μας, αλλά αισθάνομαι ότι τα έξι προηγούμενα χρόνια ήταν καταπληκτικά όσον αφορά τo χτίσιμο του έργου σε αυτό το επίπεδο και έχοντας ήδη αυτές τις νίκες και τα βάθρα στο τσεπάκι. Ήταν ένα τρελό ταξίδι και το απολαύσαμε πολύ, αλλά τώρα δεν αρκεί πια να «είμαστε εκεί» και να είμαστε μια καλή, οργανωμένη ομάδα. χρειαζόμαστε αποτελέσματα. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση με τα δύο αγόρια που έχουμε. Νιώθω ότι ο Brad και ο Jack είναι και οι δύο διαφορετικοί αλλά, στο τέλος της ημέρας, και οι δύο όμοιοι. Πιέζουν πολύ και αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε. Όπως πάντα, μπαίνουμε σε μια μακρά – και πολύ διαφορετική – αγωνιστική σεζόν με τόση δουλειά και προσπάθεια από τους ανθρώπους και τους συνεργάτες πίσω μας: από όλους τους μηχανικούς του εργοστασίου, την εξαιρετική ομάδα δοκιμών και νέους και έμπιστους χορηγούς. Έχουμε κάνει μια μεγάλη ώθηση για το 2023 να είναι καλύτερο από ποτέ».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 07:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon