.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 11:27

MotoGP – Η Ινδία απαίτησε φόρο 20,8% στα εισοδήματα των αναβατών

Απίστευτο «χαράτσι» με στόχο τρελά κρατικά έσοδα, εν μέσω γραφειοκρατικής κόλασης, προκειμένου να γίνει το πρώτο Grand Prix στην Ινδία -το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και το τελευταίο.

Τα τραγελαφικά γεγονότα γύρω από το Grand Prix της Ινδίας συνεχίζονται και, πραγματικά, στον αέρα υπάρχει μία απορία για το τι άλλο θα διαβάσουμε για το Grand Prix, μόλις ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η δράση στην πίστα του Buddh. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από πηγές, ότι η Ινδική κυβέρνηση απαίτησε φόρο εισοδήματος 20,8% από τους αναβάτες του MotoGP, προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή στον αγώνα.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αναβάτης που πληρώνεται π.χ. 500.000 ευρώ το χρόνο, θα πρέπει να καταβάλλει περίπου 104.000 ευρώ φόρο, ενώ για έναν superstar του βεληνεκούς του Marc Marquez, με συμβόλαια 15-18 εκατομμυρίων το χρόνο, θα πρέπει να καταβάλλει φόρο από 3 έως 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς όλοι οι αναβάτες αρνήθηκαν να καταβάλουν οι ίδιοι τα ποσά φορολογίας, τα εργοστάσια ανέλαβαν την κάλυψη του εξόδου αυτού, ενώ στην συνέχεια θα αφαιρέσουν τα εν λόγω ποσά από τις αμοιβές των αναβατών. Σημειώνεται ότι οι αναβάτες της Moto3 και Moto2 «την γλίτωσαν» από το χαράτσι, λόγω των προσυμφωνηθέντων της Dorna με τις ινδικές αρχές, ενώ η Ινδία θα εκδώσει πιστοποιητικό καταβολής φόρου σε όλους τους αναβάτες που υποχρεώθηκαν, ώστε να μπορέσουν να ζητήσουν το ποσόν πίσω στην φορολογική τους έδρα.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί ακόμα μια μελανή σελίδα στην ιστορία της διεξαγωγής του φετινού Grand Prix Ινδίας και, με τα προβλήματα να είναι πολλά και σοβαρά (επισήμως, η πίστα της Buddh ΔΕΝ έχει ακόμα εγκριθεί για την ασφάλεια της και, ναι, αύριο ξεκινάει η χρήση της...), δεν αποκλείεται το MotoGP να μην επιστρέψει ξανά στην Ινδία. Φυσικά, αναμένουμε ότι αυτό θα είναι απόφαση και οικονομικής φύσεως, αν «βγουν» τα οικονομικά νούμερα ή όχι...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 11:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon