.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 13:27

eSkootr S1-X: 16 hp και 100+ km/h για ένα νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Τα ηλεκτρικά πατίνια ετοιμάζονται να αποκτήσουν το δικό τους πρωτάθλημα και η Williams παρουσίασε το πρώτο αγωνιστικό.

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε κι αυτό. Η ιστορία έχει πολλάκις αποδείξει πως ο,τιδήποτε έχει ρόδες και αρέσει στον κόσμο αναπόφευκτα κάποιοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορο γίνεται και θα το δοκιμάσουν σε κόντρες. Αντί λοιπόν να το σκαλίζουμε και να το τρέχουμε ως δημόσιοι κίνδυνοι σε δημόσιους δρόμους, δεν στήνουμε καλύτερα ένα πρωτάθλημα;

Κάπως έτσι σκέφτηκε μια ομάδα ανθρώπων που σχετίζονται με τη Formula 1, στην οποία περιλαμβάνονται ο επιχειρηματίας Hrag Sarkissian, οι πρώην οδηγοί Alexander Wurz και Khalil Beschir, καθώς και ο πρωταθλητής Formula E Lucas Di Grassi, και δημιούργησαν το eSkootr Championship ή eSC επί το συντομότερον.

eSC eSkootr Render 1

Η Williams Advanced Engineering (WAE), η τεχνολογική δύναμη πίσω από την ομάδα Williams F1, ανέλαβε να υλοποιήσει το πατίνι (που στα αγγλικά συνήθως αποκαλείται scooter) που θα τροφοδοτήσει τη σειρά σε μορφή ενιαίου και το αποτέλεσμα είναι το S1-X.

Το πρωτότυπο αυτό χτίζεται γύρω από ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο, διαθέτει ηλεκτροκινητήρες 6 kW και στους δύο τροχούς και ειδικά κατασκευασμένες σε CNC αλουμινένιες αναρτήσεις με πλήρεις ρυθμίσεις.

Τα συνολικά 12 kW ισχύος, δηλαδή 16.1 hp, που αποδίδει του χαρίζουν τελική ταχύτητα άνω των 100 km/h, και μάλιστα στις πρώτες του δοκιμές ξεπέρασε εύκολα τα 120. Η μέγιστη γωνία κλίσης που ανακοινώνεται φτάνει στις χορταστικές 50 μοίρες, κάτι που προφανώς θα προκύπτει με τη χρήση κατάλληλων ελαστικών ειδικά για την περίσταση.

eSC eSkootr Render 3

Στο αγωνιστικό πατίνι η WAE χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου (controller) που εξισορροπεί την απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων με στόχο την ευστάθεια, ωστόσο ο αναβάτης θα διαθέτει και ένα κουμπί boost που θα τους απελευθερώνει από κάθε περιορισμό για βέλτιστη επιτάχυνση στην ευθεία.

Δηλώνουν πως η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει για να στηθούν αγωνιστικές ομάδες για το πρώτο πρωτάθλημα που φιλοδοξεί να αρχίσει το Φθινόπωρο του 2021. Στις αρχές του Καλοκαιριού σκοπεύουν να οργανώσουν μια δοκιμή για την επιλογή αναβατών και, αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δηλώσετε εδώ την πρόθεση συμμετοχής σας στη διαδικασία επιλογής.

eSC eSkootr LaunchShoot 2

Το βίντεο που ακολουθεί μας προσφέρει μια στυλιζαρισμένη πρόγευση του eSkootr S1-X.

Επίσημη ιστοσελίδα eSkootr Championship

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon