.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 14:58

Moto Morini – Corsaro 750, X-Cape 1200 και άλλα νέα στην EICMA 2023

Ο γενικός διευθυντής της Moto Morini αποκάλυψε σε συνέντευξη στην Ιταλία τι να περιμένουμε από την εταιρεία του στο άμεσο μέλλον.

Από το 2018 και την εξαγορά από την κινεζική Znen, ή Zhongneng Vehicle Group ως έχει το πλήρες όνομά της, η Moto Morini έχει βρεθεί ξανά σε στέρεο έδαφος. Στην ιταλική αγορά πάει από το καλό στο καλύτερο με τη νέα γκάμα των δικύλινδρων 650 και αυτός φυσικά είναι λόγος για ακόμη πιο μεγαλόπνοα σχέδια.

Ο διευθυντής της, Alberto Monni, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο ιταλικό moto.it ήταν αρκετά αποκαλυπτικός, φανερώνοντας από τώρα κάποια σχέδια που γίνονται στη Moto Morini για την επόμενη χρονιά.

Η σημαντικότερη είδηση αφορά στην εμφάνιση ενός νέου κινητήρα, δικύλινδρου σε σειρά με χωρητικότητα 750 cc, ο οποίος προορίζεται για εφαρμογές δρόμου και θα κάνει το ντεμπούτο του στην επερχόμενη EICMA 2023 τον Νοέμβρη επαναφέροντας στην επικαιρότητα ένα γνωστό μας όνομα από το πρόσφατο παρελθόν: Corsaro 750.

Όπως αποκάλυψε ο Monni, αυτός ο κινητήρας δεν προορίζεται για on-off χρήσεις και ξεκαθάρισε πως το X-Cape θα συνεχίσει με τον 650 κινητήρα που γνωρίζουμε σήμερα.

moto morini x cape 1200 2 web

Η οικογένεια των adventure θα έχει νέα στην έκθεση του Μιλάνου, καθώς ήδη γνωρίζουμε πως επίκειται επιστροφή του μεγάλου V2 Bialbero CorsaCorta 1200 που είχε σχεδιάσει ο θρυλικός μηχανικός Franco Lambertini στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ο οποίος παρέμεινε στη γκάμα της Moto Morini ως και τις Euro 4.

Αυτός λοιπόν θα ντεμπουτάρει στην EICMA με μια νέα μεγάλη Adventure, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται X-Cape 1200 και θα μοιράζεται την εμφάνιση της μικρότερης αδελφής της, αφήνοντας στο παρελθόν το όνομα Granpasso και την ασυνήθιστη σχεδίαση της προηγούμενης αυτής γενιάς.

motomorini 2

Ωστόσο στη διάρκεια του βίντεο προβάλλεται μια εικόνα όπου σε σύσκεψη στη Moto Morini προβάλλεται ένα πλάνο 2021-2025 και σε αυτό υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Εκεί λοιπόν βλέπουμε πως σχεδιάζονται και V2 925 και 750 (σε δύο σειρές, 750N και 750S), οι οποίοι θα κινήσουν αρκετά μοντέλα από όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων on-off, ενώ εντύπωση μας κάνει που σε αυτόν δεν υπάρχει ο δικύλινδρος σε σειρά που αναφέρθηκε ξεχωριστά προηγουμένως.

Προφανώς οι εξελίξεις με τη νέα γκάμα V2 δεν αφορά το 2024, πλην του μεγάλου X-Cape που είναι ήδη έτοιμο για να παρουσιαστεί.

motomorini 1

Μια ακόμη νέα μοτοσυκλέτα που αποκαλύφθηκε από τον Monni θα έρθει στην οικογένεια των δικύλινδρων 650 και αυτή θα είναι μια bobber. Και αυτή θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην έκθεση του Μιλάνου.

Στα μελλοντικά σχέδια της Moto Morini βρίσκεται και η επέκταση σε μικρότερους κυβισμούς, κάτι που για τους ιθύνοντες της εταιρείας θεωρείται σημαντική κίνηση για τις ευρωπαϊκές αγορές ανοίγοντας δρόμους σε νεότερες ηλικίες. Δεν έγινε λόγος για συγκεκριμένους κυβισμούς ή μοντέλα, ενώ όλα δείχνουν πως αυτή η εξέλιξη δεν αφορά άμεσα τη γκάμα του 2024 που θα επιδειχθεί στο Μιλάνο, αλλά μάλλον τη μεθαυριανή μέρα, πιθανότατα από το 2025.

Τέλος, ο Ιταλός συνάδελφος δεν έχασε την ευκαιρία να ρωτήσει και για ενδεχόμενα ηλεκτρικά πλάνα, με τον Monni να εξηγεί πως προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, αλλά αναπόφευκτα θα αρχίσουν να κοιτούν προς την κατεύθυνση της αστικής ηλεκτροκίνησης, ενδεχομένως με κάποιο ηλεκτρικό σκούτερ που μπορεί να χτιστεί εύκολα με βάση την κινέζικη σχετική τεχνολογία – θυμίζουμε πως η Κίνα είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σε ηλεκτρικά δίκυκλα.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη του Alberto Monni στο βίντεο που ακολουθεί (στα ιταλικά).

Πηγή: Moto.it

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 15:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon