.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 13:47

Norton - Σχεδιάζει νέα γκάμα με προσιτά μοντέλα, στόχος η κερδοφορία

Μια νέα εποχή ξημερώνει για το ιστορικό βρετανικό όνομα, μετά από το σκάνδαλο του Stuart Garner που σχεδόν οδήγησε στην καταστροφή της.

Η Norton είναι μια ιστορική εταιρεία από την Βρετανία, ωστόσο ταλανίζεται από προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το σκάνδαλο εμπλοκής του Stuart Garner, επικεφαλής της εταιρείας, σε απάτη με παράνομες επενδύσεις από συνταξιοδοτικά προγράμματα. Τώρα, η Norton τελεί υπό νέες συνθήκες, μετά την επένδυση 100 εκατομμυρίων λιρών από το γκρουπ TVS αλλά και την ανάθεση της διεύθυνσης, στον Robert Hentschel.

Ο Hentschel αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η Norton έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο ώστε να αποδώσει κέρδη. «Το να δημιουργήσεις μοτοσυκλέτες από το μηδέν είναι ένα ταξίδι που παίρνει χρόνια, ούτε μήνες ούτε εβδομάδες, είναι πολύ πολύπλοκο να φτιάξεις μια ολόκληρη εταιρεία, να ξεκινήσεις παραγωγή, να στήσεις την εφοδιαστική σου αλυσίδα κλπ. Ξέρουμε ότι έχουμε ζημιές (σ.σ. της τάξης των 29 εκατομμυρίων λιρών), αλλά δημιουργούμε αξία διότι στήνουμε μια εταιρεία η οποία, στο τέλος, θα πρέπει να είναι κερδοφόρα. Για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο για την Norton, νομίζω ότι η εταιρεία είχε 13 διαφορετικούς ιδιοκτήτες και το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν πάντα η κερδοφορία. Δημιουργούμε κάτι κερδοφόρο, σε συνδυασμό με τις μοτοσυκλέτες μας που αποτελούν μια δήλωση για την αγορά»

Για τα μελλοντικά βήματα και νέες μοτοσυκλέτες από την Norton, ο Hentschel έθεσε στόχο το τέλος του 2024 για παρουσίαση νέων μοντέλων, δηλώνοντας παράλληλα: «Αυτή την στιγμή, έχουμε μια βάση πελατών που είναι πελάτες μοτοσυκλετών. Στο μέλλον, θέλουμε να προσελκύσουμε και νεότερους πελάτες, στην ηλεκτροκίνηση για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να βρούμε τα σωστά συστατικά και, αν θέλεις να κατασκευάζεις μαζικά, πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και στα μοντέλα βάσης, να προσφέρεις για όλη την γκάμα πελατών σου».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon