.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 10:12

Stuart Garner - Παραδέχθηκε την ενοχή του για απάτη ο πρώην ιδιοκτήτης της Norton

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Norton Motorcycles, Stuart Garner, παραδέχθηκε την ενοχή του για τρία αδικήματα παράνομης επένδυσης στην εταιρεία εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας που προερχόταν από συνταξιοδοτικά προγράμματα, και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Ο Stuart Garner απέκτησε την κλασική βρετανική μάρκα μοτοσυκλέτας το 2008, και πριν την χρεοκοπία του 2020 και την πώληση της φίρμας, έπεισε περισσότερους από 200 εργαζόμενους να επενδύσουν τις συντάξεις τους σε μετοχές της Norton.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Garner διατάχθηκε από δικαστήριο να αποδώσει σχεδόν 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (16.631.370 ευρώ), σε 227 συνταξιούχους, όμως εκείνος δεν τους επέστρεψε ούτε σεντ.

Τη Δευτέρα 7/2/2022, στο δικαστήριο του Derby πέρα από την κατάχρηση των χρημάτων των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων των εργαζομένων της Norton, ο Garner δικάστηκε μεταξύ άλλων και για το αδίκημα της επένδυσης των χρημάτων στην εταιρεία, καθώς ο νόμος απαγορεύει την επένδυση πάνω από 5% της αξίας του προγράμματος στην εταιρεία του εργαζόμενου.

Σημειώστε πως οι περισσότεροι από τους 227 εξαπατημένους συνταξιούχους δεν ανήκαν στο προσωπικό της Norton, αλλά είχαν πειστεί να επενδύσουν στη Norton την περίοδο 2012-2013 από τον καταδικασμένο το 2018 για απάτη Simon Colfer.

Δυο ακόμα συνεργάτες του Garner καταδικάστηκαν σε διαφορετική υπόθεση για απάτη το 2013, όταν απαίτησαν την επιστροφή 5 εκατομμυρίων λιρών από δήθεν συνεισφορές σύνταξης.

Μάλιστα τα χαρτιά από εκείνη τη δίκη δείχνουν πως ο Garner έλαβε σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες από το παραπάνω ποσό ως δάνειο για να αγοράσει τη Norton!

Ο Garner παραδέχθηκε την ενοχή του για 3 αδικήματα, με το δικαστήριο να αποφασίζει για την ποινή του στο τέλος του Φεβρουαρίου, όπου ο πρώην ιδιοκτήτης της Norton θα βρεθεί αντιμέτωπος με 2 χρόνια φυλακής ή με ένα πρόστιμο.

Τώρα πώς θα πληρώσει το πρόστιμο ο μέγας απατεώνας Garner, όταν τόσα χρόνια δεν πληρώνει τους εξαπατημένους συνταξιούχους, είναι απορίας άξιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon