.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 08:05

Royal Enfield – Έρχεται κινητήρας στα 750 κυβικά;

Oι φήμες για τα επερχόμενα μοντέλα της Royal Enfield αφθονούν, με την πλέον πρόσφατη να αναφέρει ένα bobber στα 750cc, που πιστεύεται ό,τι θα δούμε στους δρόμους το 2025.

Το project έχει την κωδική ονομασία R2G -σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Autocar Professional- και θα είναι ένα bobber, με πρόσθετες μοτοσυκλέτες να έπονται βασισμένες στην ίδια πλατφόρμα που αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο το αν ο κινητήρας των 750cc θα ήταν απλώς μια υπερκυβισμένη έκδοση του υπάρχοντος κινητήρα των 650cc ή ένας εντελώς διαφορετικός κινητήρας.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Royal Enfield έχει στις «φήμες» της έναν επικείμενο κινητήρα στα 750cc, μιας και πίσω στο 2017 μια διαφορετική φήμη για ένα κινητήρα 750 κυβικών από την Enfield έκανε τον γύρο του διαδικτύου, τοποθετημένο απέναντι στη σειρά των Triumph Bonneville όσο και στα Harley-Davidson Street 750. Αυτή η φήμη, η οποία προήλθε από μια δικύλινδρη μοτοσυκλέτα που εντοπίστηκε σε δημόσιους δρόμους, εξελίχθηκε στο 650 Twins το οποίο κυκλοφόρησε το 2018.

Κόντρα στις φλούδες ελπίδες πολλών κατασκευαστών που συνδέονται με… φήμες, η Royal Enfield, έρχεται συχνά πιο κοντά στην αλήθεια παρά στο φάσμα της φαντασίας. Το Hunter 350 τελικά κυκλοφόρησε μετά από μήνες φημών, ενώ κυκλοφόρησε και ένα επίσημο teaser για το Himalayan 450 μετά από επίσης μήνες φημών.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, δεν είναι δύσκολο να πούμε πώς η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινητήρα μπορεί να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο, το 2025 μάλλον αργεί ακόμα, οπότε αν περιμένουμε λίγο πιθανότατα θα δούμε περισσότερα στοιχεία να υποστηρίζουν ή όχι τις όποιες φήμες.

Πηγή: rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon