.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 15:35

Yamaha Ténéré 40th Anniversary Tour

Σαράντα χρόνια από την εμφάνιση της πρώτης XT600Z Ténéré, η Yamaha τιμά την επέτειο με μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η σχέση της Yamaha με τους αγώνες ράλι είναι στενή και γεμάτη θριάμβους, καθώς ο Cyril Neveu με την ΧΤ500 κατέκτησε τη νίκη στα δύο πρώτα Paris-Dakar Rally που διοργανώθηκαν το 1979 και το 1980.

Στη συνέχεια τη μπαγκέτα ανέλαβαν σπουδαίοι αναβάτες όπως οι Jean-Claude Olivier, Serge Bacou και πάνω απ’ όλους ο ‘Monsieur Dakar’ Stéphane Peterhansel με το – ακόμη ακατάρριπτο – ρεκόρ των έξι νικών στο Dakar, όλες με μοτοσυκλέτες της Yamaha.

2023 YAM ABR UK EU STA 001 03

Η σχέση αυτή κρατεί καλά ακόμη και σήμερα με τους Pol Tarrés και Alessandro Botturi να συμμετέχουν στους αγώνες ράλι με τη GYTR Ténéré 700 World Raid, ενώ ο παντός εδάφους χιλιομετροφάγος χαρακτήρας της σύγχρονης Ténéré υπογραμμίζεται από τον θρυλικό ταξιδευτή και πρεσβευτή της Yamaha, Nick Sanders, που μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου στη σέλα της.

Για να τιμήσει λοιπόν την επέτειο των 40 ετών από την γέννηση της σειράς μοντέλων Ténéré, η Yamaha ξεκίνησε τον 40th Anniversary Tour, όπου εκθέτει μια σειρά από ιστορικές εκδόσεις παραγωγής Ténéré (1983-2010), καθώς και αρκετές κλασικές αγωνιστικές εκδοχές της από τα ράλι Dakar.

2023 YAM TENERE40ANNIVERSARY EU EVNT EU KEY 001 03

Με την περιοδεύουσα αυτή έκθεση η Yamaha θα παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό κοινό τη νέα Ténéré 700 World Rally προσφέροντας τη δυνατότητα test rides στους επισκέπτες.

Η πρώτη στάση του Ténéré 40th Anniversary Tour μόλις ολοκληρώθηκε στο Adventure Bike Rider Festival, το μεγαλύτερο θεματικό φεστιβάλ της Ευρώπης για μοτοσυκλέτες που διοργανώθηκε στο Warwickshire στην Αγγλία, παρόντος του Άγγλου Nick Sanders και της πολυταξιδεμένης Ténéré του.

2023 YAM TENERE40ANNIVERSARY EU EVNT EU KEY 002 03

Οι επόμενοι προγραμματισμένοι σταθμοί του Ténéré 40th Anniversary Tour θα είναι στις ακόλουθες εκδηλώσεις, ενώ ενδέχεται να προστεθούν και άλλες μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς:

Ténéré Spirit Aguilar de Campoo, 31/6-1/7, Ισπανία

MaxlRIDE Motofestival, 25-27/8, Γερμανία

Alpes Aventure Motofestival, 8-10/9, Γαλλία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 15:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon