.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 13:43

H Yamaha Motor σταματά να κατασκευάζει snowmobiles

Το τέλος του τμήματος Snowmobile ανακοίνωσε η Yamaha, καταργώντας τα σταδιακά από φέτος ως και το 2025.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Yamaha Motor υπενθυμίζει πως η ενασχόλησή της με τα οχήματα χιονιού ξεκινά πίσω στο μακρινό 1968 με το SL350, για να εξελιχθεί σε μια γκάμα διαφόρων μοντέλων για αθλητισμό, διασκέδαση και εργασία που απευθυνόταν κυρίως στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Ωστόσο η Yamaha πλέον συμπεραίνει πως είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει μια βιώσιμη επιχείρηση στην αγορά των snowmobiles, έτσι πήρε τη δύσκολη απόφαση να διακόψει αυτή τη δραστηριότητα, μεταγγίζοντας πόρους σε άλλους τομείς και στην ανάπτυξη νέων αγορών.

Όσον αφορά στον ήδη κυκλοφορούντα στόλο snowmobiles, η Yamaha εγγυάται την παροχή ανταλλακτικών, συντήρησης και κάθε άλλης πτυχής που αφορά τις ανάγκες των πελατών της και μετά το τέλος της παραγωγής, ως οφείλει.

Ήδη η γκάμα του 2024 προχωρά κανονικά με στόχο να είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της εταιρείας από το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το εξαγγελθέν πλάνο, η Ιαπωνία είναι η πρώτη αγορά όπου δε θα διατεθούν νέα μοντέλα, καθώς το απούλητο στοκ από τη γκάμα του 2022 είναι το μόνο που πωλείται στην πατρίδα της Yamaha φέτος. Στη συνέχεια παίρνει σειρά η Ευρώπη, στην οποία η γκάμα του 2024 θα είναι η τελευταία διαθέσιμη στις αγορές, ενώ το 2025 θα είναι το κύκνειο άσμα των snowmobiles της και στην αγορά της Αμερικής.

Η Yamaha δηλώνει πως έχει σχεδιάσει προσεκτικά την απόσυρσή της από τον κατηγορία αυτή, έτσι ώστε η οικονομική επίπτωση στα συνολικά αποτελέσματά της να είναι μικρή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon