.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 14:22

Ιταλία – Έκλεισε λακούβα μόνος του και του... έριξαν πρόστιμο 882 ευρώ!

Τα ευτράπελα της γραφειοκρατίας και η αδιαφορία των αρμόδιων.

Συζητήσεις και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση από την γειτονική μας Ιταλία, σχετικά με μία λακούβα 30 εκατοστών σε μία διάβαση πεζών στην Μπαρλασίνα και την πρωτοβουλία ενός Ιταλού συνταξιούχου, να την επιδιορθώσει. Ο Claudio Trenta, ηλικίας 72 ετών, παρατηρώντας την ανοικτή λακούβα που παρέμενε χωρίς επισκευή από τις τοπικές αρχές, αποφάσισε να την επισκευάσει μόνος του και την έκλεισε με κρύα άσφαλτο.

Δυστυχώς για αυτόν, μόλις η πράξη του έγινε αντιληπτή από τις αρχές της Ιταλίας, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 882 ευρώ, για πραγματοποίηση εργασιών σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια και αρμοδιότητα, ενώ διατάχθηκε να επαναφέρει την… λακούβα, στην πρότερη της κατάσταση!

Όμως αυτή η κίνηση του Trenta ήταν αρκετή, ώστε να ξεσηκώσει ένα κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπο του, από τους κατοίκους ολόκληρης της Ιταλίας, ενώ ο 72χρονος μάλιστα κλήθηκε να μιλήσει και στην τηλεόραση για το θέμα. Μάλιστα, όπως ο ίδιος δήλωσε, έχει σκοπό όχι απλά να μην υποκύψει στην επιβολή του προστίμου, αλλά και να αντεπιτεθεί κάνοντας αγωγή κατά του συμβουλίου, για αμέλεια!

 

Πηγή/φωτογραφία: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon