.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 10:59

Σε δημοπρασία «διαμάντι» Honda CBX1050 του 1979 με 19.000 χλμ

Η «Formula 1» των μοτοσυκλετών  στον ήχο!

Οι κλασικές μοτοσυκλέτες πωλούνται… χρυσάφι, και αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της σημερινής φάσης. Μία εξακύλινδρη Honda CBX 1050 στο «σφυρί», στην πασίγνωστη ιστοσελίδα δημοπρασιών Bring a Trailer.

Η CBX 1050 του παραδείγματος είναι μοντέλο 1979 και έχει διανύσει μόλις 11.605 μίλια, δηλαδή κάτω από 19.000 χιλιόμετρα σε όλα αυτά τα 44 χρόνια ύπαρξης της! Ο εξακύλινδρος, εγκάρσια τοποθετημένος κινητήρας της αποτέλεσε αντικείμενο μύθων και λατρείας, τότε και τώρα, μιας και πέρα από την ισχύ των 103 ίππων που ήταν «μια χαρά» για την εποχή, ο χαρακτήρας λειτουργίας του 6κύλινδρου και ο θεαματικός ήχος του, του έχουν χαρίσει μια θέση στην ιστορία. Δεν ξέρουμε αν θα λέγαμε τα ίδια, για τα φρένα της CBX 1050, βέβαια…

Η μοτοσυκλέτα έχει υποστεί αλλαγή λαδιών πριν την αγγελία, ενώ τα καρμπυρατέρ ανακατασκευάστηκαν πλήρως. Ακόμα, νέο είναι το πίσω ελαστικό, ενώ το εμπρός ελαστικό είναι παλαιότερης ημερομηνίας. Ο υποψήφιος αγοραστής θα αποκτήσει, μαζί με την μοτοσυκλέτα, το εγχειρίδιο χρήσης της, τα εργοστασιακά της εργαλεία αλλά και τις σωληνώσεις υπερχείλισης των καρμπυρατέρ, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί. Παράλληλα, θα αποκτήσει και το πλήρες ιστορικό συντήρησης της CBX, γραμμένο στο χέρι, όπως και τις κάρτες καταχώρησης της εγγύησης.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, η αγγελία βρίσκεται στα 15.250 δολάρια, ενώ έχει 12 ώρες ακόμα, μέχρι την λήξη της. Δείτε την με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 11:09

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon