.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 13:02

Yamaha – Δεύτερη χρονιά συνεργασίας με τους Riders For Health

Το 2023 σηματοδοτεί τη δεύτερη χρονιά κατά την οποία η Yamaha στηρίζει τη φιλανθρωπική οργάνωση Riders For Health με νέες μοτοσυκλέτες.

Η πρώτη χρονιά που έφερε κοντά τις δύο πλευρές ήταν το 2022, όταν η Yamaha επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην υποστήριξη του προγράμματος The Gambia, στο οποίο η οργάνωση Riders For Health είχε άμεση ανάγκη νέων μοτοσυκλετών για να αντικαταστήσει τον γηραιό στόλο των AG100 που για χρόνια παρείχαν καθημερινές υπηρεσίες μεταφοράς ιατρικού προσωπικού προς απομακρυσμένες περιοχές της αφρικανικής χώρας.

Ως το τέλος του 2022 η Yamaha είχε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να αγοραστούν 16 νέες μοτοσυκλέτες AG100!

yamaha ag100

Φέτος η Yamaha συνεχίζει να συγκεντρώνει χρηματικές δωρεές για λογαριασμό των Riders for Health, ενώ πήρε και την απόφαση να δωρίσει η ίδια στο πρόγραμμα The Gambia άλλες 16 AG100 για ν’ αρχίσει η χρονιά με το δεξί.

Παράλληλα, για να συγκεντρώσει επιπλέον πόρους από πέρυσι η Yamaha ρίχνει το παιχνίδι νέες επιλογές, με διαγωνισμούς και δημοπρασίες αντικειμένων και πάσων για αγώνες WorldSBK και MXGP στην Ευρώπη.

Αυτές οι δραστηριότητες θα διοργανωθούν από την αγγλική οργάνωση Two Wheels for Life, η οποία υποστηρίζει τους Riders for Health συγκεντρώνοντας πόρους γι’ αυτήν.

Το 2023 σηματοδοτεί και την 40ή επέτειο του Ténéré, έτσι η Yamaha θα έχει μαζί της τη φιλανθρωπική αυτή οργάνωση σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γιορταστούν τα γενέθλια του μοντέλου, όπως τις εκδηλώσεις Ténéré Spirit που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, καθώς το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της Yamaha.

Επιπλέον, οι Riders For Health αποτελούν πια κεντρικό χορηγό της αγωνιστικής ομάδας Yamaha Ténéré World Raid Team, ντεμπουτάροντας στα φέρινγκ των Ténéré 700 στο πρόσφατο ράλι Morocco Desert Challenge, ενώ σε λίγο καιρό θα επιστρέψει με το Africa Eco Race

12042022 Yamaha Tenere World Raid Team 3

Σχετικά με τη συνεργασία με τους Riders for Health

Η σύναψη της συμφωνία με τη Yamaha έγινε το 2022 με τριετή διάρκεια. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η συγκέντρωση πόρων για την οργάνωση, η οποία για περισσότερα από 30 χρόνια αναλαμβάνει ανθρωπιστική δράση διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε απομακρυσμένες κοινωνίες της Αφρικής.

Στην υποσαχάρια Αφρική πάνω από το 60% του πληθυσμού ζει στην ύπαιθρο, μακριά από την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και δίχως μέσα μεταφοράς.

Η οργάνωση τροφοδοτεί και συντηρεί μοτοσυκλέτες σε οργανισμούς που σχετίζονται με την υγεία, εκπαιδεύει αναβάτες για υπηρεσίες υγείας ώστε να προσφέρουν τις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες τους.

Προς το παρόν η οργάνωση Riders for Health επιχειρεί στις αφρικανικές χώρες Γκάμπια, Νιγηρία, Λεσότο και Μαλάουι, βασισμένη εδώ και πολλά χρόνια στις μοτοσυκλέτες Yamaha AG100/200, κάνοντας αυτή τη συνεργασία να μοιάζει με φυσική εξέλιξη.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Yamaha Motor: yamahamotorforriders.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 13:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon