.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 07:24

Μ.Βρετανία - Ξεκίνησε η χρήση μη αναγνωρίσιμων βαν με κάμερες ταχύτητας

Ένα ακόμα αμφιλεγόμενο μέτρο έρχεται εκεί που διασταυρώνονται η ασφάλεια των οδηγών και τα εισπρακτικά μέτρα.

Τα «κρυφά» φορτηγάκια με την κάμερα ταχύτητας χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στο Northamptonshire και δεν έχουν ουδεμία σήμανση, όντας απλά βαμμένα γκρι, ώστε να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Τα εν λόγω οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την αστυνομία του Northamptonshire στις αρχές Απριλίου, αλλά προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ευρύτερα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που θα μπορούσε να υποστηριχθεί είναι ότι πρόκειται για ένα είδος «εκμεταλλευτικής» κίνησης που έχει σχεδιαστεί για να πιάσει τους αναβάτες και τους οδηγούς που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένας τρόπος ώστε το μέτρο να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συμπεριφορά των οδηγών. Κοινώς, αν δεν ξέρεις από που θα.. σου έρθει, ίσως είναι πιο πιθανό να οδηγείς με μεγαλύτερη προσοχή και επομένως να αποφύγεις την υπερβολική ταχύτητα. Αυτή φαίνεται να είναι η ιδέα, τουλάχιστον.

Η Road Angel είναι μια εταιρεία τεχνολογίας με έμφαση στα αυτοκίνητα με τον ιδρυτής της, Gary Digva, πίσω από το όλο εγχείρημα, να υποστηρίζει τα νέα, γκρίζα, χωρίς σήμανση φορτηγά με κάμερα ταχύτητας που χρησιμοποιούνται τώρα από την αστυνομία του Northamptonshire δηλώνοντας: «Η εισαγωγή αυτών των κρυφών κινητών φορτηγών με κάμερα ταχύτητας είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός στη μείωση του αριθμού των οδηγών με υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και άλλες αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα θα μπορούσαν να λανσάρουν αυτά τα κρυφά φορτηγά με κάμερα και θα πρέπει να παρακολουθούν την ταχύτητά τους όπου κι αν ταξιδεύουν. Ο ασφαλέστερος τρόπος οδήγησης είναι να υποθέτεις ότι κάθε φορτηγό που βλέπεις στο δρόμο φέρει κάμερα ταχύτητας - τότε δεν θα ξεπεράσεις ποτέ το όριο, θα αποφύγεις πρόστιμα και θα παραμείνεις ασφαλής.»

Είναι άραγε αυτός ο σωστός τρόπος πρόληψης των τροχαίων; Δηλαδή, ο «εκβιασμός» του «μην το κάνεις γιατί δεν ξέρεις ποιος σε βλέπει», ή το έχουμε πάρει τελείως λάθος, επενδύοντας σε κάθε λογής «κρυφά βανάκια», αντί να καλλιεργούμε τη σωστή οδηγική παιδεία και τις αντίστοιχες υποδομές στους δρόμους;

Πηγή: visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon