.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 19:43

Jedi Motor Vision K750 – Βγαίνει στους δρόμους το 2023

Η Jedi Motor φαίνεται πως –σχεδιαστικά έστω- έρχεται για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

Έχουμε ξαναδεί πολλάκις τη Jedi Motor, έναν νέο κινέζο κατασκευαστή μοτοσυκλετών που πιθανότατα θα δούμε να «παίζει» στην παγκόσμια αγορά. Ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρει κάτι τέτοιο, είναι το Vision K750 το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Το Vision K750 ξεκίνησε ως ένα φουτουριστικό concept, χάνοντας μεν στην πορεία κάποια από τα «διαστημικά» οπτικά χαρακτηριστικά του, παραμένοντας δε εντυπωσιακό στην έκδοση παραγωγής του. Όπως είχαμε ξαναπεί, η ευρωπαϊκού ρυθμού αισθητική της σπορ μοτοσυκλέτας φαίνεται να «πατάει» σε κάποιες γραμμές της MV Agusta και συγκεκριμένα του F3. Κάτι ο προβολέας σε σχήμα ρόμβου, κάτι τα αυστηρά και επιθετικά «κοψίματα», δίνουν την αίσθηση του «κάπου ίσως σε έχω ξαναδεί». Στο φινάλε όμως οι λεπτομέρειες διαφοροποιούν αρκετά το Vision, δίνοντας του μια δική του σχεδιαστική γλώσσα.

Στα περιφερειακά, δεν έχουμε… «τσιγγουνιές», μιας και π.χ. τα μπροστινά φρένα είναι ακτινωτά τοποθετημένες δαγκάνες -με τα λογότυπα έστω- της Brembo. Η μοτοσυκλέτα έχει ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα και πίσω μια μονοσόκ ανάρτηση. Εκεί είναι και ένα από τα δυνατά σημεία της, με το όμορφο, μονόμπρατσο ψαλίδι.

Από την πλευρά των επιδόσεων, το Vision K750 αναμένεται να «έρχεται στη ζωή» με έναν υγρόψυκτο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα στα 730 κ.εκ. Ανατρέχοντας στα datasheets της Jedi Motor, τα υπόλοιπα μοντέλα στα 750 κυβικά (αστυνομικές μάλιστα μοτοσυκλέτες) αποδίδουν 67,7 ίππους στις 7.500 στροφές και 67Nm ροπής στις 6.500 στροφές. Η τελική αναφέρεται σαν «>208», ενώ η κατανάλωση φέρεται να είναι στα 6,3λίτρα/100 χλμ. Στο ίδιο datasheet, αναγράφεται και η Bosch στο ABS.

Το σενάριο του να δούμε το Vision 750 απέναντι στα Kawasaki Ninja 650, Yamaha YZF-R7, Aprilia RS660 κτλ είναι μάλλον περισσότερο από μακρινό, ωστόσο ευχόμαστε να συμβεί. Ο ανταγωνισμός στους κατασκευαστές ιδιαίτερα με εταιρίες χαμηλού κόστους μόνο καλό μπορεί να κάνει στην αγορά, η οποία σε πολλές περιπτώσεις «έχει ξεφύγει».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 20:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon