Στις εν λόγω φωτογραφίες βλέπουμε τη νέα μοτοσυκλέτα να οδηγείται κοντά στο Κέντρο Τεχνολογίας της μάρκας στο Leicestershire, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Royal Enfield, B. Govindarajan να έχει πει σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων πως «Όλοι έχετε δει τις δοκιμές και τις φωτογραφίες. Τώρα δεν είναι μυστικό. Ναι, βγαίνουμε με το 750 κ.εκ., κυρίως στην EICMA. Ήρθε η ώρα να βγούμε στην αγορά, οπότε έρχεται». Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ φαίνεται να πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα από τα πρωτότυπα που είχαμε δει προηγουμένως και οδηγείται σε μορφή που φαίνεται να είναι έτοιμη για παραγωγή, με ελαστικά και ζάντες δρόμου για πιο μαζική απήχηση. Το λογότυπο της Royal Enfield δίνει το παρών στο παραδοσιακά οβάλ δεξιό περίβλημα του κινητήρα και στο εσωτερικό του κυκλικού προβολέα LED, προδίδοντας αμέσως τη μητρική εταιρεία του μοντέλου - όπως και το στυλ, το οποίο παίρνει στοιχεία από την υπάρχουσα, υδρόψυκτη οικογένεια Himalayan 450, καθώς και μια μικρή ομοιότητα με το Husqvarna Norden 901.

Στις εικόνες δεν υπάρχουν προεξέχοντα καλώδια ή κουτιά καταγραφής δεδομένων - με τη μόνη πραγματική... ιδιορρυθμία να είναι η ημικυκλική μάσκα πάνω από την αριστερή πλευρά του πίσω τροχού, η οποία είναι ένα προστατευτικό για να αποτρέψει την είσοδο υφάσματος στην αλυσίδα μετάδοσης κίνησης και τη διαιρεμένη ζάντα πέντε ακτίνων - λέγε με.. αγορά της Ινδίας. Βλέποντας τη μοτοσυκλέτα τόσο παρκαρισμένη, όσο και σε κίνηση, το βλέμμα τραβιέται αμέσως από το νέο, αεροελαιόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα, ο οποίος φαίνεται να τοποθετείται σε ένα νέο, σωληνωτό πλαίσιο με μη αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Όπως μεγάλο μέρος του τρέχοντος στόλου της ινδικής μάρκας, έτσι και εδώ το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από μια διάταξη δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα που βρίσκεται ελαφρώς καμπυλωμένη προς τα εμπρός στο πλαίσιο και διακρίνεται από την τρέχουσα σειρά από τη νέα δρομολόγηση του σωλήνα εξαγωγής και το ανυψωμένο μονό κάνιστρο εξάτμισης που βρίσκεται πίσω από τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη. Γεγονός που βοηθά στην επίτευξη μεγαλύτερης απόστασης από το έδαφος και πιθανότατα θα σημαίνει και πλαϊνές βαλίτσες διαφορετικών μεγεθών – με ορισμένους από τους καταλύτες που απαιτούνται για την τήρηση των προτύπων εκπομπών Euro5+ πιθανότατα κρυμμένους κάτω από τη μοτοσυκλέτα.

Πιθανότατα, μιλάμε επίσης για την παρουσία γκαζιού ride-by-wire - κάτι που περιμέναμε από την εμφάνισή του στην Ιταλία το περασμένο φθινόπωρο - με την πρωτότυπη οθόνη να αποκαλύπτει μια ρύθμιση διακοπτών τόσο για τις λειτουργίες οδήγησης όσο και για το cruise control. Οι δε λάτρεις της απλότητας θα εκτιμήσουν επίσης την παραδοσιακή ανάφλεξη με κλειδί, με την κυκλική οθόνη TFT να φαίνεται να μεταφέρεται από υπάρχοντα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Himalayan 450, η οποία λογικά θα περιλαμβάνει συνδεσιμότητα για πλοήγηση βήμα προς βήμα.

Τονίζοντας για άλλη μια φορά τις πιο φιλικές προς το δρόμο προθέσεις της μοτοσυκλέτας, το μπροστινό μέρος διαθέτει δύο δίσκους φρένων – κάτι πρωτότυπο για την οικογένεια του δικύλινδρου κινητήρα της Royal Enfield και κάτι που είδαμε να υπονοείται τον Μάιο του 2025 μέσω ενός μοναδικού Super Meteor 650 cruiser, κατασκευασμένου σε συνεργασία με την εταιρεία κοσμημάτων με έδρα το Λονδίνο, The Great Frog. Οι δαγκάνες προέρχονται από την spin-off της Brembo, Bybre, και ενώ ορισμένες ηλεκτρονικές αναβαθμίσεις είναι σαφείς, θα αναμέναμε να μην διαθέτει Cornering ABS – για να διατηρηθεί η τιμή σε προσιτό επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων αγορών. Μπροστά βρίσκονται επίσης τα ανάποδα πιρούνια της Showa, τα οποία φαίνεται να προσφέρουν μια αξιοπρεπή διαδρομή και να διαθέτουν ένα βαθμό προσαρμοστικότητας χάρη στα κλικ στο επάνω μέρος των ορθοστατών. Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν αυτά είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους αναβάτες ανάπτυξης να επιλέγουν τις βασικές ρυθμίσεις, ωστόσο εμφανίστηκαν και στο ιταλικό πρωτότυπο τον περασμένο Νοέμβριο. Ένας ρυθμιστής προφόρτισης είναι επίσης ορατός στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.

Σε αντίθεση με κάποια άλλα μεσαίου βάρους μοντέλα με βλέψεις περιπέτειας που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο ράλι μοντέλο, με τον κινητήρα πιθανόν να προσφέρει ήπιες δόσεις χρησιμοποιήσιμης ισχύος, περισσότερο παρόμοια με μεγάλες οδικές εκδρομές και περιστασιακά χωματόδρομο. Το αν θα εμφανιστεί μια πιο εστιασμένη έκδοση στο χώμα μένει να φανεί. Αυτό που φαίνεται να είναι ένας μη ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας και ένα φαρδύ ρεζερβουάρ καυσίμου υποδηλώνουν επίσης ότι αφορά περισσότερο ταξίδι παρά περιπέτεια εκτός δρόμου, με ένα κεντρικό σταντ φωλιασμένο κάτω από το σύστημα εξάτμισης να έρχεται βολικότατα για εργασίες που σχετίζονται με τη συντήρηση. Δεν υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα εντωμεταξύ, αλλά αυτά είναι πράγματα που θα περιμέναμε σε έναν κατάλογο έξτρα επιλογών.
Υπομονή λοιπόν και με την EICMA 2026 να μετρά αντίστροφα, είναι θέμα χρόνου το να αποκαλυφθεί το νέο μοντέλο έτοιμο για τις εκθέσεις.
Πηγή: mcn.com










