.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 11:42

«Μπιμπελό» Honda Fireblade 954 πιάνει 10χίλιαρο σε δημοπρασία!

Εσύ πόσα χρήματα θα έδινες για το ομορφότερο Fireblade της ιστορίας, σε κατάσταση βιτρίνας και μόλις με 3.700 χιλιόμετρα;

Το Honda CBR954RR Fireblade προκάλεσε αίσθηση, όταν παρουσιάστηκε το 2002, για αρκετούς λόγους. Αρχικά, ήταν το τελευταίο Fireblade της Honda, στην δημιουργία του οποίου συμμετείχε ο αρχιτέκτονας της σειράς, Tadao Baba, υπεύθυνος για το ριζοσπαστικό CBR900RR του 1992. Στην συνέχεια, η 954 Fireblade έφερε μία από τις πιο… αντισυμβατικές σχεδιάσεις μοτοσυκλέτας που η Honda μας έχει ποτέ δείξει! Η εμφάνιση της ακόμα θεωρείται φετίχ, ενώ τα «νούμερα» της συγκινούσαν για την εποχή (στεγνό βάρος μόλις 168 κιλά και ισχύς στο επίπεδο των 150 ίππων). Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι από πολλούς η 954 ακόμα θεωρείται καλύτερη, από την… CBR 1000 RR που την αντικατέστησε το 2004.

Η συγκεκριμένη 954 βρίσκεται στην Florida των ΗΠΑ και αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη της, στην ιστοσελίδα δημοπρασιών Bring a Trailer. Και εμείς είδαμε την αγγελία και μας χτύπησε παράκρουση, αφού η μοτοσυκλέτα είναι κυριολεκτικά μπιμπελό, με μόλις 2.300 μίλια στο κοντέρ (3.700 χιλιόμετρα), αφού άλλαξε μόλις δύο ιδιοκτήτες. Στην μοτοσυκλέτα έχει γίνει σέρβις μόλις αυτό το μήνα, με αλλαγές λαδιών και υγρών φρένων μεταξύ άλλων εργασιών, ενώ στο «πακέτο» περιλαμβάνονται 2 κλειδιά, αντίγραφο του πρώτου συμβολαίου πώλησης της, το εγχειρίδιο χρήσης και φυσικά, η άδεια κυκλοφορίας της California.

Πόσα πληρώνει ο κόσμος για αυτή την μοτοσυκλέτα, λοιπόν; Η τιμή της δημοπρασίας αυτή την στιγμή, έχει φτάσει στο αρμόζον νούμερο των… 10.954 (βλέπω τι έκανες εκεί…) δολαρίων, περίπου δηλαδή 10.210 ευρώ. Και, με την δημοπρασία να λήγει σε 2 ημέρες, δεν αποκλείεται να ανέβει κι άλλο… Δείτε την και εσείς, με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon