.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 15:36

Το πιο ακριβό κράνος ever; Αγόρασε ένα Shoei έναντι... 18.700 ευρώ!

Απίστευτο περιστατικό αισχροκέρδ... ΕΕΕ ελεύθερης αγοραπωλησίας ενός κράνους στην Μαλαισία.

Φαίνεται ότι οι παρανοϊκές τιμές σε πολλά είδη, δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο της Ελλάδας, αλλά μαστίζουν και άλλα σημεία του κόσμου, όπως την Μαλαισία. Μάλιστα, το ανάλογο ρεπορτάζ αναφέρει ξεκάθαρα τις λέξεις «Μόνο στην Μαλαισία αυτά...» και εμείς είμαστε εδώ για να τους πούμε ότι δεν είναι μόνοι. Ετοιμαστείτε, όμως, να διαβάσετε το ρεπορτάζ και να σας πέσουν τα μαλλιά.

Τι συνέβη; Σύμφωνα με ένα post στα κοινωνικά δίκτυα, ένα συγκεκριμένο κατάστημα στην Μαλαισία πούλησε ένα κράνος Shoei JForce 2, κίτρινου χρώματος, στην απίστευτη τιμή των 18.765,40 ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε. 18.745,40 ευρώ. Για ένα κράνος. (Συγκεκριμένα, 86000 ρινγκίτ Μαλαισίας, δείτε και την ισοτιμία μόνοι σας). Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα, το ακριβότερο κράνος που έχει πωληθεί ποτέ, οπουδήποτε. Διαβάστε το ανάλογο post στο Facebook εδώ. 

Από ότι φαίνεται, αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που παρατηρείται γενικά στην Μαλαισία και ειδικότερα, στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Ενδεικτικά, τα ρεπορτάζ από την χώρα κάνουν λόγο για υπερτιμήσεις μοτοσυκλετών stock σε επίπεδο που ξεπερνά κάθε λογική, όπως π.χ. για την πώληση μίας Yamaha RX-Z στοκ, στην απίστευτη τιμή των 70.000 Ρινγκίτ ή περίπου 15.200 ευρώ!

Ενδεικτικά, το Shoei JForce είναι ένα από τα πιο αγαπητά κράνη στην Μαλαισία και η τιμή του είναι, σύμφωνα με πηγές, περίπου 1.800 ρινγκίτ ή περίπου 400 ευρώ. Όμως κάποια από τα σχέδια και τα χρώματα του δεν παράγονται πλέον, με αποτέλεσμα η ζήτηση για όσα υπάρχουν να αυξάνεται κατακόρυφα. Ναι, δεκτόν... αλλά όταν κάποιος δίνει σχεδόν 19.000 ευρώ για ένα κράνος, κάτι μυρίζει!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 08:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon