.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 07:19

Ducati Monster – Θα μπορούσε να υπάρξει σαν… ηλεκτρικό;

Αναμφίβολα, η «τάση» της εποχής είναι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που ανάβει τα σχεδιαστικά φιτίλια για πολλές ανεπίσημες δημιουργίες εκεί έξω.

Ας δούμε για παράδειγμα την πρόταση του σχεδιαστή Fillipo Ubertino, ο οποίος «τόλμησε» να φανταστεί ένα ηλεκτροκίνητο Ducati Monster. Μια κίνηση όχι ιδιαίτερα τυχαία, καθώς βασίστηκε στη μοτοσυκλέτα της Ducati για την «ηλεκτρική κατηγορία» του MotoGP, δηλαδή τη MotoE. Στην εκτέλεση της ιδέας ωστόσο, ο Fillipo ίσως έχασε λίγο το σχεδιαστικό δρόμο των «Τεράτων» , καθώς αφενός το αποτέλεσμα είναι πολύ επιθετικό στο μάτι, αφετέρου το εμπρός φωτιστικό σώμα παραπέμπει επίσης σε streetfighter. Για να μην πούμε πόσο «τρομακτικό» θα ήταν ένα γυμνό V21L.

ducelemon2.jpg

Πίσω στην πραγματικότητα τα δεδομένα είναι άλλα. «Θα παράγουμε σύντομα ηλεκτρική Ducati; Όχι», ήταν τα λόγια που είπε ο επικεφαλής πωλήσεων της Ducati, Francesco Milicia τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, το σκηνικό συνεχίζει να αλλάζει, κάνοντας τέτοιου είδους δηλώσεις να απέχουν ίσως από την αλήθεια. Για το 2023 άλλωστε, η σεζόν της MotoE, θα έχει τη Ducati σαν το μοναδικό προμηθευτή αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αντικαθιστώντας την Energica. Αυτό θα γίνει όπως προείπαμε θα γίνει με το ηλεκτρικό superbike ονόματι V21L.

ducelemon3.jpg

Με τους αγώνες να είναι ένα μεγάλο ζυμωτήριο εξέλιξης, μια «κόκκινη» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να έρθει στην παραγωγή πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύουμε, με την απρόσμενη συμμετοχή της Ducati στη MotoE να δείχνει ίσως κάποιους άσσους στα ιταλικά μανίκια. Ίδωμεν!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon