.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 11:06

Ιταλία - «Μοιράζουν χρήμα» για να αγοράσεις δίκυκλο βενζίνης, επιδότηση έως 2.500 ευρώ

Οι «γείτονες» από δυσμάς επιδοτούνται για να αγοράζουν καινούργιο δίκυκλο, ακόμα και αν δεν είναι ηλεκτρικό. Εμείς;

Στην Ιταλία, ανακοινώθηκε η ανανέωση των μέτρων επιδότησης για την αγορά καινούργιου δικύκλου. Πρόκειται για έναν νέο κύκλο επιδοτήσεων με σκοπό την ανανέωση του στόλου και την διάδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ το κονδύλι για τα δίκυκλα ανέρχεται σε ύψος 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διαχωρίζονται ως εξής:

-5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά καινούργιου Euro 5 δικύκλου με κινητήρα βενζίνης, και

-35 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού δικύκλου

Ήδη φαίνεται η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την επιδότηση των ηλεκτρικών, που ισχύει στην χώρα μας: Επιδοτούνται και οι αγορές οχημάτων βενζίνης. Είναι σαφές, ότι όλο και περισσότερες αρχές καταλαβαίνουν την λυτρωτική δύναμη των δικύκλων στα αστικά κέντρα, μελετώντας και πραγματοποιώντας τέτοιες ενέργειες.

Πόσο είναι η επιδότηση

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνονται στα ιταλικά ΜΜΕ, η επιδότηση αγοράς Euro5 οχήματος φτάνει έως και το 40% επί της τιμής του καινούργιου, αν ο αναβάτης αποφασίσει να προβεί σε απόσυρση του παλιού του δικύκλου, τεχνολογίας Euro0 έως Euro3. Ωστόσο, υπάρχει οριζόντιο όριο στην επιδότηση αυτή, στο ποσόν των 2.500 ευρώ. Αν δεν γίνει απόσυρση, τότε η επιδότηση φτάνει το 5% της τιμής του καινούργιου.

Πόσο διαρκεί το μέτρο

Οι Ιταλοί περιμένουν ότι το κονδύλι των 5 εκατομμυρίων ευρώ… θα κάνει φτερά, αφού με απλά μαθηματικά, υπολογίζεται ότι επαρκεί για την κάλυψη μόλις… 2.000 κομματιών της αγοράς! Και αυτό είναι πρόβλημα, σε μία αγορά που πουλά γύρω στα 20.000 δίκυκλα μηνιαίως. Αλλά, θα πει κανείς, από το τίποτα, καλά και τα λίγα...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 11:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon