.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 10:17

Kove 450 Rally – Ανακοινώθηκε η τιμή του στη Γαλλία και προκαλεί

Μια ακόμη μοτοσυκλέτα πρώτης γραμμής από την Κίνα αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς.

Η Kove Moto παρουσίασε στην έκθεση EICMA 2022 επισήμως την 450 Rally, τη μοτοσυκλέτα με την οποία η κινέζικη εταιρεία έτρεξε λίγες εβδομάδες αργότερα στο Dakar Rally 2023, μαζί με την ηπιότερη έκδοση παραγωγής της.

Με το Dakar πλέον να έχει περάσει στην ιστορία, η Kove διεκδίκησε το δικό της μερίδιο στις αφηγήσεις του μέλλοντος, όταν θα περηφανεύεται πως είναι η πρώτη κατασκευάστρια της χώρας της που κατέβασε μια εξ ολοκλήρου κινέζικη μοτοσυκλέτα (από το πλαίσιο ως τον κινητήρα), με τρεις Κινέζους αναβάτες και, στην παρθενική της συμμετοχή σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο, κατάφερε να τερματίσουν όλοι!

kove dakar 3

Το κατόρθωμα αυτό σαφέστατα αποτελεί ένα εξαιρετικό εφαλτήριο για την εταιρεία που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη και αναμένεται στο κοντινό μέλλον και στην Ελλάδα – αναμένουμε ανακοινώσεις επ’ αυτού.

Σχετικά με την εκπολιτισμένη έκδοση του 450 Rally που θα βγει στις αγορές – με λίγο χαμηλότερη συμπίεση και ισχύ από τους 54 του αγωνιστικού, καθώς και χωρίς τον αγωνιστικό εξοπλισμό του Dakar – ακούγαμε πως η τιμή της θα είναι πρωτόγνωρη για μια rally replica και όλα δείχνουν πως οι Κινέζοι δεν υπερέβαλαν.

kove dakar 2

Η τιμή της Kove 450 Rally ανακοινώθηκε επίσημα στη Γαλλία και είναι όπως ακριβώς υπόσχονταν οι άνθρωποί της: στα €9,990 για την έκδοση Standard και €14,900 για τη Factory!

Οι Κινέζοι έχουν ένα σοβαρότατο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με τη ρέπλικά τους, ενώ το γεγονός πως και οι τρεις μοτοσυκλέτες της Kove τερμάτισαν άνετα στο Dakar 2023 δείχνει πως ως εργαλείο για τους ιδιώτες μπορεί να είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική στις “καθεστωτικές δυνάμεις” των ράλι, ειδικά εκεί που ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος και κάθε βίδα μετρά.

Διαβάστε ακόμη σχετικώς:

EICMA 2022 – Kove 450 Rally – Από την Κίνα στο «Dakar»
Kove 450 Rally – Δείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη και τα ανταλλακτικά του

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon