.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 07:42

Αποκατάσταση της Suzuki RG500 του Mike Hailwood!

Μια μοτοσυκλέτα σταθμός στην ιστορία των αγώνων επιστρέφει στη ζωή, με τις προετοιμασίες για τα εγκαίνια της έκθεσης TT στο Μουσείο Manx να επιταχύνονται.

Το Suzuki RG500, με το οποίο ο Mike Hailwood πήρε την ύστατη νίκη του στην κατηγορία Senior TT του 1979, έχει πλέον αποκατασταθεί πιστά. Ο μηχανικός αγώνων Anthony ‘Slick’ Bass έλαβε το καθήκον να επαναφέρει τη μοτοσυκλέτα σε λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της επισκευής η οποία διήρκησε ένα μήνα, ο Slick έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι ο κινητήρας ήταν όπως τον είχε αφήσει ο Hailwood, με ελάχιστα σημάδια διάβρωσης. «Ανακαλύψαμε ότι ο κινητήρας είναι σχεδόν στην αρχική κατάσταση, κάτι που ήταν ένα απολύτως εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ψυκτικό υγρό είχε διαβρώσει μια μικρή τρύπα στο περίβλημα της αντλίας νερού, με το υγρό να αποστραγγίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία μαγνησίου και αλουμινίου δεν είχαν διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου. Το μηχάνημα ήταν ουσιαστικά στεγνό από το 1980 περίπου», σχολίασε ο βρετανός μηχανικός.

hail23b.jpg

Το RG500 θα εκτεθεί στη νέα γκαλερί Douglas εγκαίρως για τον φετινό αγώνα και θα κάθεται δίπλα στα αυθεντικά δέρματα και το κράνος που φορούσε ο Hailwood εκείνη τη χρονιά.

Ο Christopher Weeks, συντηρητής για την Εθνική Κληρονομιά του Manx, πρόσθεσε: «Μετά από λεπτομερείς μελέτες, το μηχάνημα ανακατασκευάστηκε προσεκτικά, χωρίς σχεδόν ανταλλακτικά. Είχαμε τη συγκίνηση να ακούσουμε τη Suzuki του Hailwood να δουλεύει ξανά για πρώτη φορά από το 1979. Αυτή ήταν μια από τις πιο εξαιρετικές μέρες της καριέρας μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Η μοτοσυκλέτα δεν θα οδηγηθεί, αλλά το RG500 θα συνεχίσει να ακούγεται όταν ξεκινήσει ως μέρος της τακτικής του συντήρησης. Δείτε το, ακούστς το και σχεδόν.. μυρίστε το στο video που ακολουθεί.

Πηγή: mcn.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 09:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon