.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 11:08

ΗΠΑ – Κλείνει οριστικά το National Motorcycle Museum

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του Μοτοσυκλετισμού στις ΗΠΑ κλείνει τις πόρτες του για πάντα το Φθινόπωρο του 2023.

Το Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας (National Motorcycle Museum) ιδρύθηκε στην πόλη Sturgis από το ζεύγος John και Jill Parham, ιδιοκτήτες της εταιρείας J&P Cycles, το 1990 και παρέμεινε στην πόλη αυτή της Νότιας Ντακότα για 12 χρόνια πριν μετακομίσει στην πόλη Anamosa της πολιτείας Iowa, όπου και η έδρα της J&P Cycles.

Περιέχει μια σπουδαία συλλογή περισσότερων από 500 ιστορικών μοτοσυκλετών, παραγωγής και αγωνιστικές, καθώς και με τεράστια κολεξιόν από αναμνηστικά, ιστορικά είδη ρουχισμού και πολλά άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα που περιγράφουν γλαφυρά την ιστορία της Μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ.

national museum 3

Ο John Parham έφυγε από τη ζωή πρόωρα το 2017, σε ηλικία μόλις 62 ετών από την επάρατη νόσο και έκτοτε το μουσείο λειτουργούσε υπό τη διεύθυνση της συζύγου του, Jill, και του διοικητικού του συμβουλίου. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση δεν ήταν καλή και έτσι πριν μερικές μέρες φτάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση: το μουσείο θα κλείσει οριστικά στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, οι μοτοσυκλέτες που εκτίθενται υπό δανεισμό θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο,τιδήποτε ανήκει στο μουσείο θα δημοπρατηθεί, συμπεριλαμβανομένης μια αξιόλογης συλλογής ιστορικών μοτοσυκλετών.

Μπορεί ως είδηση το κλείσιμο ενός μουσείου να είναι ιδιαίτερα θλιβερή, δυστυχώς ωστόσο αντανακλά μια πραγματικότητα: ο κόσμος δεν το τιμούσε αρκετά, όπως εξηγεί και η επίσημη ανακοίνωση: “παλέψαμε αρκετά χρόνια για να καλύψουμε μισθούς και λειτουργικά κόστη λόγω της χαμηλής επισκεψιμότητας”.

national museum 5

Πλέον, με την τελευταία μέρα λειτουργίας να είναι επισήμως η 5η Σεπτεμβρίου 2023, η διοίκηση του μουσείου καλεί τον κόσμο για μια τελευταία επίσκεψη. Η επιλογή της ημερομηνίας άλλωστε δεν είναι τυχαία, καθώς τις προηγούμενες εβδομάδες θα διοργανωθούν σε κοντινή απόσταση δύο γνωστές και δημοφιλείς μοτοσυκλετιστικές συγκεντρώσεις, το Sturgis Motorcycle Rally και η ετήσια συνάντηση του Blackhawk MC, προσφέροντας μια καλή ευκαιρία για έναν σωστό, μαζικό αποχαιρετισμό από το αμερικανικό κοινό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon