.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 12:01

RIP Giorgio Minarelli (1932-2023)

Έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια ο γιος του ιδρυτή της Motori Minarelli και ηγέτης της στα πιο λαμπρά χρόνια της ιστορίας της εταιρείας.

Η φημισμένη ιταλική εταιρεία Motori Minarelli ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από τον Vittorio Minarelli, ενώ πέρασε στα χέρια του γιου του, Giorgio, το 1980. Αυτή ήταν η πιο λαμπρή περίοδος στην ιστορία της εταιρείας, καθώς στο διάστημα από το 1978 ως το 1981 κατέκτησε τέσσερεις φορές τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα GP125.

Το 1990 ο έλεγχος της Minarelli πέρασε στη Yamaha και η εταιρεία εξελίχθηκε σε σημαντική κατασκευάστρια τετράχρονων κινητήρων για σκούτερ (με αυτόματη μετάδοση), φτιάχνοντας τους κινητήρες για μια μεγάλη σειρά σκούτερ της ιαπωνικής εταιρείας – και όχι μόνο.

minarelli 5

Το 2020 η Motori Minarelli πέρασε πλήρως (100% ιδιοκτησία) στη Fantic Motor, στα πλαίσια μιας ευρύτερης συμφωνίας που στο μεταξύ είχε συναφθεί μεταξύ Yamaha και Fantic.

minarelli 4

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τον θάνατο το Giorgio Minarelli:

“Η Motori Minarelli αγκαλιάζει ζεστά την οικογένεια του Giorgio Minarelli ο οποίος, μετά από μια έντονη ζωή γεμάτη πάθος για τους κινητήρες και την τέχνη, ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στη Γη.

“Επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς έναν άνθρωπο που ανέλαβε την τύχη της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας του και με θάρρος, ευφυείς επιλογές συνεργατών, κοινωνική υπευθυνότητα και αγάπη για τη δουλειά του, ανέπτυξε τη Motori Minarelli σε αυτό είναι σήμερα, μια εταιρεία στην κορυφή του κόσμου της Μοτοσυκλέτας και σημείο αναφοράς για πολλές οικογένειες στην περιοχή.

“Ο Giorgio θα συνεχίσει να είναι παρών στη Motori Minarelli, στο μυαλό και την καρδιά όλων μας.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 12:05

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon