.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 14:10

Liger X και Χ+

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο σκούτερ που ισορροπεί μόνο του και δεν είναι απλό πρωτότυπο !

Η έκθεση Auto Expo 2023 έγινε στο Νέο Δελχί της Ινδίας και διήρκησε έως και τις 15 Ιανουαρίου. Η Auto Expo γίνεται από το 1986 και στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 800 εκθέτες. Εκεί, η εταιρία Liger Mobility παρουσίασε το πρώτο αυτοϊσορροπούμενο ηλεκτροκίνητο σκούτερ του κόσμου και μάλιστα σε δυο εκδόσεις, την Liger X και την Liger X+.

Με σχεδίαση που δεν δείχνει ακραία και επίπεδο δάπεδο το Liger X μπορεί να ισορροπεί μόνο του επιτρέποντας στον αναβάτη του να μην κατεβάζει καν το πόδι του όταν περιμένει σταματημένος σε κάποιο φανάρι ή να το αφήνει δίχως την χρήση σταντ. Επιπρόσθετα το σκούτερ κάνει και όπισθεν.

Kαι οι δυο εκδόσεις έχουν μέγιστη ταχύτητα 65 χ.α.ω με την Χ να έχει αυτονομία σύμφωνα με την εταιρία 65 χιλιόμετρα ενώ η έκδοση Χ+ φθάνει στα 100 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες, χαρακτηριστικό που αφενός διευκολύνει την επαναφόρτιση αφού μπορείς να την φορτίζεις μέσα στο σπίτι σου, ενώ συγχρόνως μπορεί κάποιος να έχει όση αυτονομία θέλει έχοντας περισσότερες από μια μπαταρίες. Βγάζεις την άδεια, βάζεις μια φορτισμένη και συνεχίζεις την διανομή ή την όποια άλλη μετακίνηση.

Το σκούτερ έχει μια έγχρωμη οθόνη TFT για απεικόνιση πληροφοριών, μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο ενώ θα υπάρχουν αναβαθμίσεις του λογισμικού του διαθέσιμες δωρεάν και διαδικτυακά.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που διαθέτει είναι η επιλογή Learn ώστε κάποιος που δεν έχει ανέβει ποτέ του σε δίτροχο να μπορέσει να μάθει να το χειρίζεται. Η λειτουργία της αυτοϊσορροπίας μπορεί να απενεργοποιηθεί ώστε να μετατραπεί σε ένα συμβατικά οδηγούμενο σκούτερ.

Η Liger Mobility είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016 και υποσχέθηκε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα βάλει σε παραγωγή το ιδιαίτερο αυτό σκούτερ.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 15:13

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon