.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 20:22

Παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Το επίσημο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα καταρρίφθηκε πάνω σε ένα Energica EVA EsseEsse9.

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ο Ali Abdo, ο αναβάτης που οδήγησε το Energica Eva EsseEsse9 στο ταξίδι που έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ, ταξιδεύοντας 12.749 χιλιόμετρα. Το ταξίδι του Abdo στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο του «The Ride to COP27», διήρκεσε από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Abdo που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ. Το 2021 σημείωσε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας επίσης ένα EVA EsseEsse9. Μάλιστα, ο Abdo κατέχει πλέον τρία παγκόσμια ρεκόρ. Προηγουμένως είχε σπάσει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί ποτέ με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες, που ήταν 919,87 χιλιόμετρα.

energica_record_2.jpg

Στα επόμενα πλάνα τους, ο Abdo και η ομάδα του σχεδιάζουν την επόμενη βόλτα τους για να προωθήσουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ο επόμενος στόχος τους είναι να οδηγήσουν στο COP28, το οποίο θα λάβει χώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διαδρομή του Abdo μέχρι σήμερα. Για να το κάνει αυτό, θα ξεκινήσει από την Αίγυπτο και στη συνέχεια θα ταξιδέψει μέσω της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ και του Ομάν πριν φτάσει στα ΗΑΕ. Αυτό θα ήταν επίσης ένα άλλο παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες χώρες που διασχίστηκαν με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Για την ιστορία, η Energica είναι ένας Ιταλός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με στόχο τις 100% ηλεκτρικές μετακινήσεις. Συμπλέοντας με τους στόχους της Energica, οι στόχοι του Abdo ήταν αντίστοιχοι για τη «βόλτα» του που έσπασε το ρεκόρ. Στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την κλιματική αλλαγή, εξ ου και η χρήση ενός Energica EVA EsseEsse9.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon