.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 11:16

Honda Monkey 350 – Τετρακύλινδρο custom 32 ίππων και 160 km/h

Αμερικανός μηχανικός με ειδίκευση στις μοτοσυκλέτες της Honda αλλάζει τα φώτα σε επικίνδυνο βαθμό σε ένα κλασικό Honda Z50A.

Ο Boris "Bob" Guynes έχτισε τη φήμη του στις ΗΠΑ σκαλίζοντας κινητήρες της Honda για να εξάγει από μέσα τους όλο το δυναμικό που κρύβουν, ή χτίζοντας ολοκληρωμένα custom σχέδια πάνω σε μοτοσυκλέτες της Honda.

Ο Αμερικανός έφυγε από τη ζωή το 2021 και η συλλογή μοτοσυκλετών του προσφέρεται σε δημοπρασία μέσω του οίκου Mecum στις ΗΠΑ.

honda monkey 350 1

Ένα από τα ξεχωριστά αστεράκια της συλλογής του είναι δίχως άλλο αυτό το Monkey, δηλαδή ένα custom θηριάκι βασισμένο σε ένα αυθεντικό Ζ50Α, στο οποίο ο Guynes αντικατέστησε την κινητήρια μονάδα με έναν τετρακύλινδρο σε σειρά από CB350 Super Sport των αρχών της δεκαετίας του 1970.

Η αλλαγή είναι εκ φύσεως εξαιρετικά δραστική, καθώς ο μονοκύλινδρος των 2.5 hp και του τριτάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου έδωσε τη θέση του σε μια μονάδα με ονομαστική ισχύ τουλάχιστον 12 φορές μεγαλύτερη.

honda monkey 350 3

Το CB350, που επελέγη ως δότης κινητήρα, πουλήθηκε στην αγορά των ΗΠΑ από το 1972 ως το 1974, αποτελώντας μια μικρογραφία του CB750, πριν αντικατασταθεί από το CB400 Super Sport. Με απόδοση 32 hp και τελική ταχύτητα 160 km/h μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου, αυτός ο τετρακύλινδρος σαφώς και μοιάζει με διαστημόπλοιο συγκριτικά με το αρχικό πακέτο του “ταπεινού” Ζ50Α Monkey.

O Guynes χρησιμοποίησε ένα δικής του σχεδίασης σύστημα τροφοδοσίας με δύο καρμπυρατέρ, ενώ το πλαίσιο του Ζ50Α έχει δεχτεί τις απαραίτητες ενισχύσεις για να τα φέρει βόλτα με την πολλαπλάσια ισχύ που φιλοξενεί στο κέντρο του, διατηρώντας τον χαρακτήρα του ως hardtail, δίχως πίσω ανάρτηση.

honda monkey 350 10

Χρησιμοποιεί την αυθεντική σέλα και ρεζερβουάρ καυσίμου του Honda Z50A, τιμόνι Tomaselli Cross και μια ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση 4-σε-1.

Στη μορφή που πουλιέται το custom Monkey 350 δεν είναι ικανό για κυκλοφορία στον δρόμο, καθώς είναι ένα ημιτελές σχέδιο που θα χρειαστεί φώτα και λοιπό εξοπλισμό δρόμου για να μπορέσει να βγάλει πινακίδα. Στις ΗΠΑ οι δημοπράτες του ισχυρίζονται πως με την προσθήκη των αυθεντικών εξαρτημάτων δρόμου (φώτα, φλας, μπαταρία) θα μπορεί να βγάλει κανονικά πινακίδες.

honda monkey 350 13

Από κει και πέρα, καλή τύχη σε αυτόν που θα δοκιμάσει να τελικιάσει το μικρό θηρίο με αυτόν τον κινητήρα και τους τροχούς 10 ιντσών, τα ισχνά ταμπούρα και το πιρουνάκι του αυθεντικού Ζ50Α.

Η ιστοσελίδα της δημοπρασίας είναι εδώ, αν και οφείλουμε να ενημερώσουμε πως ο γενναίος που θα το καβαλήσει έχει ήδη βρεθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 23:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon