.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 09:09

Zapp i300 Carbon – Σημαντική διάκριση στα Γερμανικά Βραβεία Σχεδιασμού

Το Zapp i300 πήρε το βραβείο Excellent Product Design στην κατηγορία μοτοσυκλετών στα German Design Awards 2023.

Αν δε θυμάστε τι εστί Zapp i300, επιτρέψτε μας μια ανασκόπηση. Η σχεδιαστική ομάδα της Zapp δημιούργησε μια μοναδική αρχιτεκτονική εξωσκελετών σε σχήμα Ζ. Αυτή η ξεχωριστή σχεδίαση διασφαλίζει ότι το i300 είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ για να μεγιστοποιήσει την εμβέλεια της μπαταρίας και την απόδοση στο δρόμο, βοηθώντας το i300 να επιτύχει τα 0-50 χλμ/ώρα σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα.

zpp4.jpg

Μια άλλη βασική καινοτομία του i300 είναι το εξαιρετικά φορητό σύστημα διπλής μπαταρίας. Κάθε μπαταρία ζυγίζει μόνο 6 κιλά και μπορεί να φορτιστεί από 20% έως 80% μέσω τυπικών πριζών τοίχου 220v/110v σε λιγότερο από 40 λεπτά. Η φορητότητα των πακέτων μπαταριών κάνει το i300 να φορτίζεται εύκολα οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή χωρίς να βασίζεται σε δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Η Zapp με τη 2η γενιά του i300 αποσκοπεί σε πραγματικά βιώσιμα προϊόντα, καθώς όχι μόνο τα περισσότερα εξαρτήματα του i300 είναι ανακυκλώσιμα, αλλά η αρχιτεκτονική του εξωσκελετού μειώνει τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση, μειώνοντας με τη σειρά του τα βήματα συναρμολόγησης και την ενέργεια που καταναλώνεται για αυτό το λόγο.

zpp3.jpg

Η κριτική επιτροπή των German Design Awards δήλωσε: «Το Zapp i300 Carbon εντυπωσιάζει με μια σχεδιαστική γλώσσα που ενσωματώνει τέλεια τη ζήτηση για ελαφρότητα, δυναμισμό, ευελιξία και προοδευτική τεχνολογία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η φορητή μπαταρία με μια πρακτική λαβή μεταφοράς αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της καλά μελετημένης και σύγχρονης σχεδιαστικής ιδέας.»

zpp2.jpg

Ο Swin Chatsuwan, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zapp, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα πετύχαμε με το i300, επομένως είναι τιμή μας που η σκληρή δουλειά μας αναγνωρίζεται από τα Γερμανικά Βραβεία Σχεδιασμού. Το i300 είναι μοναδικό από πολλές απόψεις, αλλά κυρίως στη σχεδίασή του. Είναι η αρχιτεκτονική του εξωσκελετού μας που βοήθησε στη δημιουργία περαιτέρω πρωτοποριακών καινοτομιών, όπως το εξαιρετικά φορητό σύστημα διπλής μπαταρίας μας και βοήθησε να διασφαλίσουμε ότι το i300 είναι εξαιρετικά βιώσιμο».

Για την ιστορία, η Zapp Electric Vehicles (Zapp EV) είναι μια βρετανική εταιρεία – που διευθύνεται από μια ομάδα ειδικών από τη βιομηχανία των δυο τροχών και αυτοκινητοβιομηχανίας – με αποστολή (όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας) να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 09:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon