.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 10:39

Ducati Campioni in Piazza2 – Η γιορτή δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων

Η κεντρική πλατεία της Bologna βάφτηκε κόκκινη καθώς οι Ducati Lenovo Team και Aruba.it Racing γιόρτασαν μαζί για πρώτη φορά.

Δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο μια εταιρεία να κατακτήσει το τρεμπλ σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, δηλαδή τους τίτλους Αναβατών, Ομάδων και Κατασκευαστών. Φέτος η Ducati το έκανε, και μάλιστα ταυτόχρονα στα δύο κορυφαία πρωταθλήματα ταχύτητας στον κόσμο: στο MotoGP με τον Pecco Bagnaia και τη Ducati Lenovo Team, καθώς και στο WorldSBK με τον Alvaro Bautista και Aruba.it Racing.

Αν αυτός δεν είναι επαρκής λόγος για ένα μεγαλειώδες πάρτι, τότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι.

DUCATI CAMPIONI IN PIAZZA 1 UC469910 High

Η Ducati τίμησε δεόντως το σπανιότατο αυτό κατόρθωμα με μια μεγάλη γιορτή στην κεντρική πλατεία, Piazza Maggiore, της Bologna, δηλαδή της πόλης της κεντρικής Ιταλίας όπου βρίσκεται η ιστορική έδρα της στο προάστιο Borgo Panigale.

Οι αστέρες της βραδιάς ήταν φυσικά οι δύο αναβάτες που μετουσίωσαν σε έπαθλα την ανωτερότητα της Ducati, οι κ.κ. Francesco Bagnaia και Álvaro Bautista, όπου έγιναν αντικείμενο λατρείας για χιλιάδες ducatisti που πλημμύρισαν την πλατεία.

DUCATI CAMPIONI IN PIAZZA 3 UC469906 High

Η γιορτή άρχισε το βραδάκι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου με μουσική από τον Ιταλό DJ Fresco, ακολούθησε ο stand-up κωμικός Giuseppe Giacobazzi, συνεχίστηκε με την κιθάρα του Federico Poggipollini ως μουσικό υπόβαθρο για τη φωνή του ηθοποιού Luca Ward καθώς διηγήθηκε μια σύντομη αναδρομή στην αγωνιστική ιστορία της Ducati.

Η συνέχεια είχε το κεντρικό μενού της εκδήλωσης, με τη δημοσιογράφο Barbara Pedrotti να καλεί στη σκηνή για μια πολύ ευχάριστη και ελαφριά “ανάκριση” κατά σειρά τον Claudio Domenicali (Ducati CEO) και τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους Stefano Bonaccini (περιφερειάρχης Emilia-Romagna) και Matteo Lepore (δήμαρχος Bologna).

DUCATI CAMPIONI IN PIAZZA 9 UC469912 High

Τη σκυτάλη μετά ανέλαβε ο ενορχηστρωτής της αγωνιστικής προσπάθειας της Ducati Corse, Luigi Dall'Igna, για μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές αυτής της μαγικής χρονιάς, καλώντας στη σκηνή τους πολύτιμους συνεργάτες του, Paolo Ciabatti (Ducati Corse Sporting Director), Davide Barana (Ducati Corse Technical Director), Davide Tardozzi (MotoGP Team Manager), Stefano Cecconi (Team Principal Aruba.it Racing) και Serafino Foti (WorldSBK Team Manager).

Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε από τη φωνή του MotoGP στην ιταλική τηλεόραση, Guido Meda, ο οποίος κάλεσε επί σκηνής τους δύο πραγματικούς πρωταγωνιστές της Ducati για το 2022, Álvaro Bautista και Francesco “Pecco” Bagnaia, προκαλώντας ντελίριο στο κοινό, ενώ λίγο αργότερα μια αρμάδα αναβατών της ιταλικής εταιρείας ανέβηκε στη σκηνή για να τιμήσει τους πρωταθλητές: Axel Bassani, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Chaz Davies, Fabio Di Giannantonio, Luca Marini, Michele Pirro και Michael Ruben Rinaldi.

DUCATI CAMPIONI IN PIAZZA 2 UC469904 High

Στην εκδήλωση αυτή η Ducati παρουσίασε για πρώτη φορά και τις δύο Panigale V4 S που θα διατεθούν σε περιορισμένη παραγωγή ως ρέπλικες των πρωταθλητριών MotoGP και WorldSBK.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους ανθρώπους της Ducati να ανακοινώνουν το επόμενο ραντεβού, την εκδήλωση Campioni in Pista που θα γίνει από 22 ως 24 Ιανουαρίου 2023 στο χιονοδρομικό κέντρο Madonna di Campiglio στην περιοχή του Trentino, εκεί όπου παραδοσιακά παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι εργοστασιακές ομάδες της σε MotoGP και WorldSBK για την ερχόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon