.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 12:42

James - Η διάσημη βρετανική φίρμα ψάχνει επενδυτές για το comeback της

Η αναβίωση παλιών και θρυλικών βρετανικών μοτοσυκλετών και εταιρειών δεν έχει τελειωμό. Brough, Triumph, Royal Enfield, Norton και πρόσφατα η BSA. Όλες τους προσπαθούν να επαναφέρουν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα, όπου το Birmingham και οι γύρω από αυτό περιοχές ήταν το παγκόσμιο εργαστήριο εξέλιξης και κατασκευής μοτοσυκλετών.
 
 
Άλλο ένα από τα διάσημα ονόματα που θριάμβευσε κατά το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, είναι η James Cycle Company. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1880 και κατασκεύαζε τα ποδήλατα Penny Farthing, ενώ το 1902 ξεκίνησε να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες, προσιτές ως προς την τιμή τους, δίχρονες στην αρχή και κατόπιν πέρασε και στις τετράχρονες, έφτιαξε και έναν V-twin κινητήρα. 
 
Όπως οι περισσότερες βρετανικές μάρκες, η "Famous" James δυσκολευόταν πολύ να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που ερχόταν εκτός Αγγλίας, αναγκάζοντάς την να κλείσει. Το εταιρικό όνομα, όσο και όλα τα δικαιώματα ανήκουν σήμερα στον John Oakley, ο οποίος επιθυμεί να αναγεννήσει την εταιρεία από τις στάχτες της.
the-famous-james-01.jpg
Ο Oakley δήλωσε ότι «Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν την ιστορία της James. Ιδρύθηκε από τον διάσημο Harry James και άνοιξε εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην καρδιά της Αγγλίας, το Birmingham. Έφτιαξαν το λεγόμενο «συνηθισμένο ποδήλατο», το οποίο είναι τύπου Penny Farthing, (αυτό με τη μεγάλη εμπρός ρόδα που κυκλοφορούσε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα). Επίσης κατασκεύασε το πρώτο ποδήλατο με λάστιχο χωρίς σαμπρέλα της Dunlop. Η James έχει μία θαυμάσια ιστορία. Τη δεκαετία του ’40 το ποδήλατό τους ήταν ΤΟ ποδήλατο για την εργατική τάξη της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια του πολέμου κατασκεύαζε κομμάτια για τον κινητήρα των Spitfire. Επιπροσθέτως κατασκεύαζε σφαίρες και έφτιαξε 6.000 μοτοσυκλέτες για τις ανάγκες του βρετανικού στρατού. Αλλά πέρα από τις στρατιωτικές κατασκευές η James απολάμβανε και αγωνιστικές επιτυχίες που τους οδήγησε στη νίκη του Βελγικού GP.
 the-famous-james-02.jpg
Ο Oakley διευκρίνισε, "στόχος μου ήταν η αναβίωση της James με σκοπό να ανοίξουν πάλι νέες θέσεις εργασίας της Βρετανία".
 
Παρότι ο Oakley προσπαθεί να βρει μία έμπιστη εταιρεία για να "τρέξει"την James, μία άλλη εταιρεία ήδη έχει διαρρεύσει σχέδια μοτοσυκλέτας που θυμίζει τις James. 
 
Το μοντέλο στα σκίτσα είναι το James Revival και είναι φτιαγμένο από βρετανικό ατσάλι και όπως φαίνεται στις εικόνες σαν τον πρόγονό του έχει V κινητήρα και αριστοκρατικές σχεδιαστικές πινελιές. Υπάρχει επίσης και ένα προσχέδιο του μοντέλου. Ο Oakley καταλήγει λέγοντας ότι "αύριο το πρωί θα μπορούσε κάποια εταιρεία να αρχίζει να κατασκευάζει τις νέες μοτοσυκλέτες της James, η οποία διαθέτει πλούσια ιστορία. Έχω ακούσει από έναν συγγενή του Harry James να λέει ότι είναι περήφανος που η ιστορία μία καινοτόμου βρετανικής φίρμας συνεχίζεται. Έχω κάνει τα πάντα ώστε να την κάνω και πάλι μία βιώσιμη επιχείρηση. Είναι η στιγμή που ή θα επενδύσω σε κάποια εταιρεία ή θα την μεταβιβάσω ώστε να ξαναγίνει η διάσημη (Famous) James, όπως ήταν κάποτε."
 
Πηγή: MCN
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon